De prinsenschool
Boek

De prinsenschool ([2016?])/ creatie: Studio 100, met medewerking van Jeroen Vermeiren, Steven Vanslambrouck, Ward de Graeve, Sigfrid Eggers, Hans Bourlon en Gert Verhulst

De vijf prinsessen van Prinsessia logeren bij de prinsen. Daar vinden ze een brief die moet leiden naar een ring. Degene die hem vindt, mag met de zoon van de koning trouwen. Prentvertelling met kleurenfoto's uit de tv-serie. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Vijf prinsessen wonen op het kasteel Prinsessia. Ze worden uitgenodigd om een weekend te komen logeren bij de prinsen op de Prinsenschool. Daar vinden ze een brief die moet leiden naar een ring. Degene die hem vindt, mag met de zoon van de koning trouwen. Na enkele aanwijzingen komen ze bij een juwelenkistje. Maar helaas... het blijkt een grap van de lakei te zijn. Hij doet dit ook vaker met de prinsen. Het verhaal is gebaseerd op de tv-serie 'Prinsessia' en er zijn veel merchandise-artikelen. De tekst is eenvoudig met populaire spreektaal. De illustraties zijn foto's van de tv-serie gedrukt op mooi, dik en glanzend papier. De tekstblokken staan in de afbeeldingen en zijn duidelijk omrand door een kader met een boeketje bloemen of een lint in een hoek. Het schutblad is helemaal bedrukt met kroontjes tegen een felroze achtergrond. Het gegeven is niet bijster origineel en verwijst naar enkele klassieke sprookjes. De vele prinsessenmeisjes zullen smullen van dit voorleesverhaal. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462771109

Titel De prinsenschool
Secundaire auteur Jeroen Vermeiren
Type materiaal Boek
Uitgave Schelle : Studio 100, [2016?]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
ISBN 9789462771109
PPN 404340415
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; Logeren
Taal Nederlands