Rijks, masters of the Golden Age
Boek

Rijks, masters of the Golden Age paintings from the Gallerij of Honour ([2016])/ art & content director: Marcel Wanders, design: Marcel Wanders ; editor-in-chief: Elise de Bres ; text: Ken Wilkie, Edo Dijksterhuis, Gary Schwartz, Marko Kassenaar

Eerbetoon aan de eregalerij van schilderijen uit de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum te Amsterdam, met zowel afbeeldingen op groot formaat als detailopnamen van zo'n zestig werken, met daarbij Engelstalige toelichtingen door bekende kunstenaars en journalisten.

Recensie

Deze bibliofiele, Engelstalige uitgave in groot formaat is een eerbetoon aan de eregalerij van schilderijen uit de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum te Amsterdam. Zo'n zestig werken van Hollandse meesters als Rembrandt, Vermeer, Hals, Steen, Ruisdael en De Hooch worden in kleur afgebeeld, in zijn geheel plus detailopnamen in verschillende grootte. Deze worden vergezeld van prachtig gecalligrafeerde Engelstalige teksten en gedrukte toelichtingen door geïnterviewde, bekende kunstenaars, journalisten, fotografen, designers enzovoort uit binnen- en buitenland, met als toegift hier en daar kleurenfoto's van moderne kunstenaars. Ondanks dat er goede opnamen zijn gebruikt, zijn de afdrukken van de schilderijen zelf erg donker. De detailopnamen zijn lichter en beter en bepalen de kracht van dit boek. Indices op schilders, jaar van vervaardiging en geïnterviewden maken deze bijzondere uitgave af, die een chique, bijna on-Hollandse uitstraling heeft met zijn fraaie belettering, leren band met goudopdruk, goudopsnede en drie kleurige leeslinten.

Specificaties

Engels | 9789491525292 | 574 pagina's

Titel Rijks, masters of the Golden Age : paintings from the Gallerij of Honour
Instelling /Rijksmuseum, Amsterdam
Secundaire auteur Marcel Wanders ; Elise de Bres ; Ken Wilkie ; Edo Dijksterhuis
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Marcel Wanders, [2016] - [Den Haag] : Uitgeverij Komma
Overige gegevens 574 pagina's - illustraties - 34 cm
ISBN 9789491525292
PPN 37544999X
Rubriekscode 736.5
Taal Engels
Onderwerp algemeen Schilderkunst; Nederland; 17e eeuw ; Rijksmuseum (Amsterdam); Catalogi
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schilderkunst