Dark Matter
Boek

Dark Matter ([2016])/ Blake Crouch, vertaling [uit het Engels]: Corry van Bree

Een quantumfysicus wordt ontvoerd en betrokken bij experimenten met reizen naar parallelle universums, wat grote psychologische gevolgen voor hem heeft.

Aanwezigheid

Recensie

Een kwantumfysicus wordt ontvoerd en betrokken bij experimenten met reizen naar parallelle universums, wat grote psychologische gevolgen voor hem heeft. Speculatieve thriller met een ingenieuze opbouw. De chronologie is verwerkt in het psychologisch effect dat heen en weer reizen naar een 'multiversum' via de kwantummechanica heeft. Naast motieven als liefde en spijt is het hoofdthema de vraag: als er meerdere universums zijn, is iemands identiteit dan ook veelzijdig? De uitwerking van deze vraag bepaalt de spannende gebeurtenissen tot aan de positieve apotheose. De hoofdpersoon wordt een round character doordat hij als ik-verteller diep in zijn persoonlijkheid moet kijken. Gesitueerd in diverse 'soorten' Chicago, afhankelijk van de gemoedstoestand van de protagonist. Vlotte stijl, beeldende, soms wetenschappelijke, moeilijke woordkeus, levensechte dialogen. Het boek is vormgegeven als een zwart doosje (black matter). Soepele vertaling uit het Engels. Van de auteur (1978) is ook de 'Wayward Pines-serie'.

Specificaties

Nederlands | 9789045211244 | 303 pagina's

Titel Dark Matter
Auteur Blake Crouch
Secundaire auteur Corry van Bree
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2016]
Overige gegevens 303 pagina's - 24 cm
Annotatie Op omslag tevens: Wat als? - Genreaanduiding op omslag: Speculatieve thriller - Vertaling van: Dark matter. - New York : Crown Publishers, (c)2015
ISBN 9789045211244
PPN 404041892
Genre thriller
Taal Nederlands