Midden in de winternacht
Boek

Midden in de winternacht Joy wil weer in de liefde kunnen geloven, maar daarvoor moet ze veel overwinnen... ([2016])/ Kristin Hannah, vertaling [uit het Engels]: Harmien Robroch

Na een vliegtuigcrash ontmoet een door haar man en vriendin bedrogen vrouw een vader en zoon met wie ze een bijzondere relatie opbouwt.

Aanwezigheid

Recensie

Joy Candellare, de ik-figuur, is schoolbibliothecaris in Californië. Haar wereld is veranderd sinds ze ontdekte dat haar man een relatie heeft met haar zus en die is inmiddels zwanger van hem. De dag voor de kerstvakantie neemt ze impulsief het vliegtuig op weg naar Hope in Canada. Het vliegtuig stort neer en Joy vindt zichzelf terug bij een verwaarloosde Bed & Breakfast op een afgelegen plek in de staat Washington. Daar ontmoet ze de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die weduwnaar is. Wat een romantische kerstvertelling lijkt te worden, verandert door een onverwachte wending in het verhaal omdat Joy geconfronteerd wordt met de werkelijkheid. Daniel en Bobby lijken teruggebracht tot een metafoor. Een knap geschreven en goed vertaalde roman van de Amerikaanse bestsellerauteur (1960) waarin sommige zaken niet zijn uitgewerkt maar juist passen in de magie van het verhaal. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022578636 | 223 pagina's

Titel Midden in de winternacht : Joy wil weer in de liefde kunnen geloven, maar daarvoor moet ze veel overwinnen...
Auteur Kristin Hannah
Secundaire auteur Harmien L. Robroch
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2016]
Overige gegevens 223 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Comfort and joy. - New York : Ballantine Books, 2005
ISBN 9789022578636
PPN 405049358
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Huwelijksproblematiek
Taal Nederlands