De legenden
Boek

De legenden ([2016])/ Pittacus Lore

Drie verhalen die aansluiten bij de Lorienkronieken, verteld door Adamus Sutekh, zoon van een grote Mogadoorse generaal. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Drie novellen in de reeks 'De kleine kronieken van Loriën'. Adamus Sutekh is de centrale figuur in novelle een en drie. De eerste novelle beschrijft hoe het komt dat Garde Een als gevolg van een experiment in Adamus' lichaam is gekomen, waardoor twee geesten in een lichaam zitten. De derde novelle gaat over de avontuurlijke tocht van Adamus, samen met een raszuivere Mogadoor naar Plum Island om vijf chimaera's te bevrijden. Het verhaal overtuigt onvoldoende, omdat de welwillendheid van de Mogadoor niet geloofwaardig overkomt. In novelle twee staan de laatste dagen van de planeet Loriën centraal. Deze planeet zou heel anders zijn dan de aarde; er is geen ruzie of afgunst en iedereen is gelukkig. Hoewel er verschillen zijn, lijkt Loriën verdacht veel op de aarde. Er is een disco en zelfs het woordgebruik komt overeen, bijvoorbeeld 'gast' als aanspreektitel tussen jongeren. Het omslag is saai. De verhalen evenwel zijn aantrekkelijk voor liefhebbers van de Loriënkronieken en ook geschikt voor lezers die niet bekend zijn met deze serie. Eerder verscheen 'De erfgaven'*, met drie novellen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789400506879 | 229 pagina's

Titel De legenden
Auteur Pittacus Lore
Secundaire auteur Guus van der Made
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 229 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels: Guus van der Made, Joost van der Meer en William Oostendorp, - Vertaling van: The search for Sam. - (c)2013 + en: The last days of Lorien. - (c)2013 + en: The forgotten ones. - (c)2013
ISBN 9789400506879
PPN 407520147
Genre science-fiction - verhalenbundel
Thematrefwoord Buitenaardse wezens ; Overleven
Taal Nederlands