Grenzen verleggen
Boek

Grenzen verleggen geheimen van kampioenen ([2016])/ Rick Lahaye & Thomas Waanders, eindredactie: Annemarie Paalvast ; illustraties: Roy Korpel

Een onderzoeker en psycholoog bekijken hoe topsporters nog meer uit hun carrière kunnen halen door bewuste keuzes te maken.

Recensie

Hoe kan een sporter zijn grenzen zó verleggen dat hij het beste uit zichzelf haalt, grenzen verlegt en topprestaties levert? Psycholoog Thomas Waanders en onderzoeker Rick Lahaye spraken met Nederlandse sporthelden als Marianne Vos, Ellen van Langen en Pieter van den Hoogenband, en verdiepten zich in de materie. In zestien hoofdstukken leggen ze uit wat sporters kunnen doen om bewuster met hun prestaties om te gaan. Alle aspecten die een rol spelen in het hoofd, het lijf en de omgeving van de sporter passeren de revue. Ze gaan daarin de diepte in, maar sluiten ook weer heel praktisch af met een handzaam overzichtje waarin staat wat sporters aan dat hoofdstuk hebben. Er is zelfs een overzicht voor die overzichtjes. Met een voorwoord van zwemtrainer Jacco Verhaeren en een tekst van zijn pupil Pieter van den Hoogenband op de achterzijde van het omslag. Met foto's, tekeningen en tabellen die de tekst ondersteunen. Achterin informatie over de auteurs en een uitgebreide bronvermelding. Aangeraden voor sporters, trainers, coaches en anderen die hun grenzen willen verleggen.

Specificaties

Nederlands | 9789054723592 | 271 pagina's

Titel Grenzen verleggen : geheimen van kampioenen
Auteur Rick Lahaye
Instelling /Topsport Community, Muiderberg
Secundaire auteur Thomas Waanders ; Annemarie Paalvast ; Roy Korpel
Type materiaal Boek
Uitgave [Muiderberg] : uitgever: Topsport Community, [2016]
Overige gegevens 271 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789054723592
PPN 405366337
Rubriekscode 616.13
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Topsport ; Topsport; Psychologische aspecten
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Topsport