Us and them
Boek

Us and them (2016])/ Helmut Newton, Alice Springs, editor: June Newton ; German translation: Harald Hellmann ; French translation: Alice Petillot

Overzicht van foto's die fotograaf Helmut Newton en actrice en schilderes Alice Springs van zichzelf, van elkaar en van een aantal beroemdheden maakten.

Aanwezigheid

Recensie

Vanaf hun huwelijk in 1947 tot eind jaren negentig portretteerden fotograaf Helmut Newton en actrice en schilder Alice Springs elkaar thuis en onderweg tijdens hun reizen voor fotoshoots van 'the rich and famous'. In de jaren zeventig verwierf Newton faam met erotische naaktportretten van actrices en fashion modellen. De zwart-witfoto's zijn strak geregisseerd en tonen krachtige, ongenaakbare vrouwen in sjieke hotelinterieurs. De zwart-witportretten van Alice Springs kenmerken zich juist door spontaniteit en authenticiteit. Het boek opent met haar foto's van Newton aan het werk op locatie, druk in de weer met camera's en modellen. Daarna volgen de portretten van Newton van zijn vrouw en een selectie zelfportretten. Beiden maakten daarbij gebruik van de overal in hotels aanwezige spiegels. Het boek eindigt met een vergelijking van portretten van celebrities die zowel door Newton als zijn vrouw zijn gefotografeerd, waaronder Dennis Hopper, Jane Birkin en Karl Lagerfeld. De stijlverschillen zijn evident. De uitgave bevat een kort voorwoord van Helmut Newton in het Engels, Frans en Duits.

Specificaties

Engels | 9783836524674 | 199 pagina's

Titel Us and them
Uniforme titel Helmut Newton, Alice Springs : us and them
Auteur Helmut Newton
Secundaire auteur Alice Springs ; June Newton ; Harald Hellmann
Type materiaal Boek
Uitgave Köln : Taschen, 2016]
Overige gegevens 199 pagina's - foto's - 28 cm
Annotatie Teksten in het Duits, Engels en Frans
ISBN 9783836524674
PPN 405387059
Rubriekscode 761.3
Taal Engels
Onderwerp algemeen Newton, Helmut ; Springs, Alice
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Newton