Wandelboekje van natuurvrienden
Boek

Wandelboekje van natuurvrienden ([2016])/ samengesteld door Wim Huijser en Harry Harsema, met een voorwoord van Frank Berendse ; eindredactie Maarten Ettema

Veertig favoriete wandelroutes in Nederland van evenzoveel prominenten van natuurbeschermingsorganisaties, van 1,5 tot 16 kilometer.

Aanwezigheid

Recensie

In 1900 schreven Jac.P. Thijsse en Eli Heimans, de grondleggers van de Nederlandse natuurbescherming, het 'Wandelboekje voor natuurvrienden', dat uitdaagde om wandelend de natuur te ontdekken: 'Komt, makkers, mee naar buiten!' Het was de inspiratiebron voor dit gelijknamige wandelboekje, waarin publicist en wandelaar Wim Huijser de favoriete wandelroutes van veertig prominenten van natuurbeschermingsorganisaties heeft gebundeld, met dezelfde inspirerende wandeluitdaging. De wandelroutes zijn verspreid over Nederland (Gelderland sterk oververtegenwoordigd) en variëren in lengte van 1,5 tot 16 kilometer. Elke prominent introduceert zijn of haar favoriete wandelroute. Routebeschrijvingen ontbreken, maar door de gedetailleerde kaartjes zijn de kortere en bewegwijzerde wandelroutes desondanks goed te volgen. Voor de langere en niet-bewegwijzerde wandelroutes waarvan de kaarten (te) sterk zijn verkleind, geldt dat niet. Foto's en beschrijvingen van flora en fauna, en fragmenten uit het wandelboek van Thijsse en Heimans illustreren dit boekje. Origineel en inspirerend, maar als wandelgids minder geschikt door het ontbreken van routebeschrijvingen.

Specificaties

Nederlands | 9789075271973 | 256 pagina's

Titel Wandelboekje van natuurvrienden
Secundaire auteur Wim Huijser ; Harry Harsema ; Frank Berendse ; Maarten Ettema
Type materiaal Boek
Uitgave Wageningen : Blauwdruk, [2016]
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 20 cm
ISBN 9789075271973
PPN 402367235
Rubriekscode 983
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Natuurgebieden; Nederland
Trefwoord Gelderland
Natuurgebieden
Wandeltochten
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wandeltochten