Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Steengoeie wandelingen
Boek

Steengoeie wandelingen (juni 2016)/ Hans Oude Nijhuis

Beschrijving van tien geologische wandelroutes, van 4,5 tot 16,5 kilometer, verspreid over Nederland, langs gevels in stadscentra (Utrecht, Amersfoort en Rotterdam) waarin natuurstenen zijn verwerkt, langs zwerfstenen en hunebedden en langs stuwwallen, groeves en strangen.

Aanwezigheid

Recensie

Nederland is niet rijk aan natuursteen. Natuursteen werd in het verleden uit de buurlanden geïmporteerd. Daarentegen is Nederland wel rijk aan zand, grind en klei, de grondstoffen voor baksteen en beton. In deze gids beschrijft geoloog Hans Oude Nijhuis tien geologische dagwandelroutes, verspreid over Nederland, langs gevels in stadscentra (Utrecht, Amersfoort en Rotterdam) waarin natuurstenen zijn verwerkt, langs zwerfstenen en hunebedden en langs stuwwallen, groeves en strangen. De wandelroutes variëren in lengte van 4,5 tot 16,5 kilometer en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De routebeschrijvingen zijn staccato, maar duidelijk met de routekaarten in de gids erbij, mits de routekaarten niet (te) sterk zijn verkleind. Interessant zijn de beschrijvingen van herkenbare natuurgesteenten langs de route en de wijze waarop deze zijn verwerkt in gevels en beelden. Achterin de gids zijn praktische bijlagen opgenomen over de gesteentecyclus, in Nederland voorkomend natuursteen, geologische tijdschalen en fossielen. GPS-tracks zijn te downloaden via de website van de uitgeverij. Originele en interessante geologische wandelgids.

Specificaties

Nederlands | 9789078641452 | 127 pagina's

Titel Steengoeie wandelingen
Auteur Hans Oude Nijhuis
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Velp] : Gegarandeerd Onregelmatig, juni 2016
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties, kaarten - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789078641452
PPN 396404545
Rubriekscode 985.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Nederland ; Geologie ; Utrecht (stad) ; Amersfoort ; Rotterdam ; Velp (plaatsnaam) ; Rijssen ; Maastricht ; Bemelen ; Borger ; Lobith ; Terschelling
Trefwoord Velp
Lobith
Geologie
Wandeltochten
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wandeltochten