Iedereen is wel eens... bang
Boek

Iedereen is wel eens... bang ([2016])/ Moira Butterfield & Holly Sterling, vert. uit het Engels door Ineke Ris

Bram is bang. Hij moet voor het eerst naar school. Maar Yara helpt hem. Prentenboek over angsten en hoe je elkaar kunt helpen. Met bespreektips en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bram is bang. Hij moet voor het eerst naar school. Maar Yara wijst hem de weg en geef hem haar geluksolifantje. Nu is Bram niet meer bang. Yara is ook bang. Ze moet een verhaal vertellen in de klas. Bram zegt dat ze niet bang hoeft te zijn en geeft haar het olifantje terug. De kernboodschap is dat Bram en Yara elkaar helpen. Daardoor voelen ze zich veel beter. Die boodschap is de wat zwakkere kant van dit boek over angst. De hulp komt van buitenaf. Het was sterker geweest als Bram en Yara zelf tot een nieuw inzicht waren gekomen. Daarmee spreek je de kracht van kinderen beter aan. Verder is het een laagdrempelig boek waarin op eenvoudig wijze wordt beschreven waar je zoal bang voor kunt zijn en hoe bang zijn voelt. ('Je benen zijn slap en je hart doet boem boem boem.') De korte tekst is in een grote letter gezet in een rustig deel van de paginagrote kleurenillustraties. Het boek helpt volwassenen om met kinderen te praten over emoties. Achterin staan enkele tips. In deze serie zijn ook boeken verschenen over blij zijn, verdriet en boosheid*. Met samenvatting en woordenlijst. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059274860 | 24 pagina's

Titel Iedereen is wel eens... bang
Uniforme titel Bang
Auteur Moira Butterfield
Secundaire auteur Holly Sterling ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Moira Butterfield en illustraties: Holly Sterling - Vertaling van: Everybody feels... scared. - London : QED Publishing, 2016
ISBN 9789059274860
PPN 405409028
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Angsten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Angsten

Relaties/Serie

Iedereen is wel eens...
Boek

Iedereen is wel eens... (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Moira Butterfield