Iedereen is wel eens... verdrietig
Boek

Iedereen is wel eens... verdrietig ([2016])/ Moira Butterfield & Holly Sterling, vert. uit het Engels door Ineke Ris

Yara is verdrietig als ze haar knuffel kwijtraakt. En Bram is heel verdrietig als poes Grijsje doodgaat. Prentenboek over verdriet. Met bespreektips en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prentenboek voor kinderen in de lastige peuter- en kleuterleeftijd die verdriet voelen, maar zich nog niet kunnen uiten. Yara was laatst haar knuffel kwijt. Ze had overal gezocht, maar kon hem niet vinden. En de poes van Bram was op een dag erg ziek. Papa ging naar dierenarts en kwam zonder Grijsje terug. Ze was dood. Bram voelde alsof er een zware deken over hem heen lag. Daarna volgt een korte samenvatting in vier stappen over hoe Yara en Bram met hun verdriet omgaan. Daarna twee pagina's met een woordenlijst met aanvullende informatie over moeilijke woorden. Daarna een pagina met tips voor verdere verwerking voor ouders en leerkrachten, over hoe je samen kunt praten over verdriet, zelf een verhaal kunt verzinnen of een tekening maken of toneelspelen. De prenten in niet al te felle kleuren en heel korte teksten, vertellen een duidelijk verhaal. Waardevol op school en thuis. Maakt deel uit van de serie 'Iedereen is wel eens...'* die kinderen helpt kennismaken met nieuwe emoties en omgaan met hun gevoelens. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059274884 | 24 pagina's

Titel Iedereen is wel eens... verdrietig
Uniforme titel Verdrietig
Auteur Moira Butterfield
Secundaire auteur Holly Sterling ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Moira Butterfield en illustraties: Holly Sterling - Vertaling van: Everybody feels... sad. - London : QED Publishing, 2016
ISBN 9789059274884
PPN 405397364
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdriet
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verdriet

Relaties/Serie

Iedereen is wel eens...
Boek

Iedereen is wel eens... (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Moira Butterfield