Eerste vlucht
DVD

Eerste vlucht ([2016])/ directed by Alexs Stadermann

Als de koninginnenbrij is verdwenen uit de bloemenweide, worden de hoornaars van diefstal verdacht. Maar Maya weet wat er echt gebeurd is. Samen met Willy gaat ze op zoek naar de dief. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Duits-Australische animatiefilm naar het kinderboek* van Waldemar Bonsels dat oorspronkelijk verscheen in 1912. De vrolijke en nieuwsgierige bij Maya houdt van haar vrijheid en woont daarom in de bloemenwei en niet in de bijenkorf. Wanneer de koninginnengelei wordt gestolen, krijgen de hoornaars hiervan de schuld. Zonder deze gelei zal de koningin sterven. Samen met haar beste vriend Willy gaat Maya op onderzoek uit en ontdekt dat de hoornaars niet zo gemeen zijn als ze eruit zien. De Nederlandse stemmen zijn van Vajèn van den Bosch (net als in de tv-serie), Irene Moors, Martijn Krabbé en dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Jan Debackere (demorgen.be) geeft 3 sterren. Hij wijst erop dat het boek van Bonsels militaristisch en conformistisch was en vervolgt: 'Niets daarvan echter in 'Maya - Eerste vlucht'. Die oud-Duitse angels werden uit het verhaal gehaald en wat blijft is een gesuikerde versie die er bij de jongere kijkers ongetwijfeld erg vlot zal ingaan. (...) Meer zelfs, de boodschap die de Mayafilm meegeeft is mooi, ook al ligt die er soms net iets te dik op. Kinderen worden niet aangespoord om netjes in de pas te lopen, maar een voorbeeld te nemen aan de uit band springende Maya.' Winnaar van de Bavarian Film Award voor Beste animatiefilm. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5051083109833

Titel Eerste vlucht
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alexs Stadermann ; Waldemar Bonsels
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelle] : Studio 100, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 95 minuten) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Nederlands of Vlaams gesproken. - Gebaseerd op boeken van Waldemar Bonsels - Videoversie van de televisieserie: Duitsland : Studio 100 Animation, (c)2014
ISBN 5051083109833
PPN 406254001
Thematrefwoord Diefstallen ; Insecten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Maya de Bij
Boek

Maya de Bij (2013-...)

vol.
Uitgeleend