Het verhaal van het verloren kind
Boek

Het verhaal van het verloren kind volwassenheid - ouderdom ([2016])/ Elena Ferrante, vertaald uit het Italiaans door Marieke van Laake

De complexe vriendschap tussen twee in een volksbuurt opgegroeide vriendinnen, van wie de een zich wel aan haar milieu weet te ontworstelen en de ander niet, spitst zich toe als de een weer in haar oude wijk in de buurt van de ander komt te wonen.

Aanwezigheid

Recensie

Het boeiende slotdeel van de Napolitaanse tetralogie voor een breed publiek van de internationaal beroemde Italiaanse auteur heeft de volwassenheid en naderende ouderdom van de in een volksbuurt opgegroeide vertelster Elena ('Lena') en haar vriendin Rafaella ('Lila') tot onderwerp. Dit tegen het decor van het gecorrumpeerde Italië van de jaren 1980 tot 2005. Lena is een gevierd schrijfster, Lila heeft als computerprogrammeur een eigen bedrijf. Lena verlaat haar man voor Nino en gaat vlak boven Lila in hun oude stadswijk wonen. Ze krijgen elk een dochter en stallen hun kinderen bij elkaar. De complexe vriendschap wordt op het eind nog toegespitst omdat Lila's dochter Tina spoorloos verdwijnt (titel). Lena vraagt zich af of Lila stiekem een boek schrijft. Is het een verwerking, bevrijding of een poging om haar als schrijfster te overtreffen? Lila verdwijnt nadat Lena een succesvolle novelle over hun vriendschap publiceert. Is de kroniek, in retrospectief door de oude Lena geschreven, een smeekbede tot vergeving? Een verslavende leeservaring, met een moedig einde, open én gesloten.

Specificaties

Nederlands | 9789028426689 | 608 pagina's

Titel Het verhaal van het verloren kind : volwassenheid - ouderdom
Auteur Elena Ferrante
Secundaire auteur Marieke van Laake
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Wereldbibliotheek, [2016]
Overige gegevens 608 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Storia della bambina perduta. - Roma : Edizione e/o, 2014
ISBN 9789028426689
PPN 404041795
Thematrefwoord Napels; 1981-2005 ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Napolitaanse romans
Boek

De Napolitaanse romans (2013-...)

vol. 4
Uitgeleend
Elena Ferrante