De notenkraker
Boek

De notenkraker (2016)/ bewerkt en geïllustreerd door Harmen van Straaten, muziek uitgevoerd door het Kirov Orkest, Sint-Petersburg ; o.l.v. Valery Gergiev

Clara krijgt als kerstcadeau een notenkraker, die een betoverde prins blijkt te zijn. Samen binden ze de strijd aan tegen de muizenkoning. Bewerking van het bekende sprookje met grappige illustraties in kleur en cd. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Vierkant prentenboek en cd met een korte versie van Hoffmanns 'De Notenkraker en de muizenkoning'. Op de avond voor kerst geven de ouders van Clara en Frans een diner. Hun lievelingsoom heeft voor Frans een heel leger van tinnen soldaatjes meegenomen, voor Clara een notenkraker in de vorm van een soldaat. Deze komt 's nachts tot leven. Het muzikale uitgangspunt van de cd is de opname van het complete (kerst)ballet onder dirigent Gergiev die oorspronkelijk in 1998 verscheen op een Philips-cd. Illustrator/auteur Harmen van Straaten schreef een versie van het sprookje en maakte er ook paginagrote, goed bij de tekst aansluitende, kleurenillustraties in waterverf en pen bij. Actrice/cabaretière Jenny Arean draagt de tekst op de cd heel duidelijk voor met veel gevoel voor inleving. De tekst in het boek kan meegelezen worden met de cd. Een prettige en inspirerende manier om kennis te maken met hoogtepunten uit de klassieke muziek. In dezelfde opzet verschenen meerdere uitgaven* Deze (ongewijzigde her)uitgave is ook zeer geschikt voor het muziekonderwijs. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025766399

Titel De notenkraker
Uniforme titel Tsjaikovski: De notenkraker
Auteur Harmen van Straaten
Instelling /Kirov Orkest, Sint Petersburg
Secundaire auteur Jenny Arean ; Valery Gergiev ; Petr Il'ic Cajkovskij
Type materiaal Boek
Editie 6de druk;
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Gottmer, 2016
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm - cd / verteld door Jenny Arean
Annotatie 1e druk: (c)2004
ISBN 9789025766399
PPN 405042973
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes