Geesten in de sterren
Boek

Geesten in de sterren ([2016])/ Erin Hunter, vertaling [uit het Engels]: Ann Van Dyck

Stemmen hebben Ujurak ingefluisterd dat hij de laatste wildernis moet redden. Alleen Ujurak weet wat daartoe moet gebeuren. Samen met de drie andere beren onderneemt hij de barre tocht naar het eiland van de ijsberen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stemmen hebben Ujurak ingefluisterd dat hij de laatste wildernis moet redden. Samen met de drie andere beren gaat hij op zoek zonder dat zij weten wat van hen verwacht wordt. Nadat zij de ijsberen hebben geholpen die ziek werden van vergiftigde zeehonden, ziet Ujurak in wat hij moet doen om de laatste wildernis te redden. Hij schakelt andere dieren in om hem te helpen maar komt zelf enorm in de problemen. Zesde en laatste deel van de dierenfantasyserie 'Seekers'* waarin pratende beren een hoofdrol spelen. De verhaallijnen lopen duidelijk door zonder dat teruggeblikt wordt op wat gebeurd is, waardoor het van belang is om de boeken in volgorde te lezen. Het is voorspelbaar dat de oplossing voor Ujurak is om de olieboringen in het poolgebied tegen te gaan. Het verhaal, om beurten verteld vanuit het perspectief van een van de beren, kabbelt wat zoetjes voort en werkt nogal op het sentiment van de doelgroep, die echter door de grote aaibaarheid van de hoofdpersonen en de regelmatig terugkerende spanning ook in dit slotdeel geboeid zal blijven. Mooi aansprekend omslag. Van het auteurscollectief dat ook 'Warrior Cats' schreef. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002261954 | 277 pagina's

Titel Geesten in de sterren
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Ann Van Dyck
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2016]
Overige gegevens 277 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Spirits in the stars. - New York : HarperCollins, (c)2011. - (Seekers ; 6)
ISBN 9789002261954
PPN 406869561
Genre dierenleven
Thematrefwoord Beren ; Overleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Seekers
Boek

Seekers (2013-...)

De jonge ijsbeer Kalik, de jonge grizzly Toklo en de kleine zwarte beer Lusa uit de dierentuin komen er ieder alleen voor te staan. Bij toeval ontmoeten ze elkaar en proberen ze te overleven. Vanaf ca. 10 jaar.

vol.
Uitgeleend
Erin Hunter