Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Learning to drive
DVD

Learning to drive ([2016])/ directed by Isabel Coixet

Een onlangs gescheiden schrijfster neemt rijlessen bij een Sikh instructeur die op het punt staat een gearrangeerd huwelijk te sluiten. Beiden leren belangrijke lessen over leven, liefde en vriendschap.

Recensie

Drama van Isabel Coixet (The secret lif of words; My life without me) met Patricia Clarkson (Cairo time) en Ben Kingsley (The walk). Wendy Shields is een schrijfster van middelbare leeftijd in New York die onlangs door haar man in de steek is gelaten voor een andere vrouw. Om haar dochter in Vermont te kunnen bezoeken neemt ze rijlessen bij Darwan Singh Tur, een Sikh die op het punt staat te trouwen met een bruid uit India die door zijn familie is uitgezocht. De twee leren belangrijke lessen over het leven, de liefde en de waarde van vriendschap. De Amerikaanse recensenten plaatsen kritische noten. Justin Chang (variety.com) schrijft: 'Two very fine actors do what they can to enliven a bland cross-cultural bonding exercise (...) moderately likable but mostly lead-footed drama (...)'. Winnaar van de tweede prijs op het Toronto International Film Festival, een publieksprijs.

Specificaties

Engels | 5053083057695

Titel Learning to drive
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Isabel Coixet ; Patricia Clarkson ; Ben Kingsley
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Patricia Clarkson, Ben Kingsley, Grace Gummer, Jake Weber. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannië, 2014
ISBN 5053083057695
PPN 406364311
Taal Engels