Ratchet & Clank
DVD

Ratchet & Clank ([2016])/ directed by Kevin Munroe, Jericca Cleland

Nadat robot Clank met zijn ruimtevoertuig neergestort is op de planeet van Ratchet werken de twee samen om te voorkomen dat het ruimtemonster Drek zijn kwaadaardige plannen uitvoert. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De familiefilm 'Ratchet & Clank' is gebaseerd op de populaire serie* PlayStation-spellen, die loopt vanaf 2002. Ratchet is een Lombax afkomstig van de planeet Veldin en superhandig met wapens en gereedschap. De slimme robot Clank is zijn beste vriend. De animatiefilm vertelt hoe de twee elkaar voor het eerst ontmoeten en vervolgens de strijd aangaan met superschurk Drek die het universum wil vernietigen. Pauline Kleijer (Volkskrant 21-4-'16) geeft maar 1 ster: 'De verfilming weet niets van de lol van het spel over te brengen; een rommelig, lawaaiig geheel is het, vol flauwe grappen en irritante muziek. De animatie oogt gemakzuchtig (...)'. Dana Linssen (NRC 20-4-'16) schrijft: 'Ratchet en Clank zijn twee schattige underdogs, een vosachtig wezentje en een R2-D2-achtig robotje (...) hyperactieve combinatie van buddyfilm, komedie en superheldenspoof (...)'. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045247218

Titel Ratchet & Clank
Uniforme titel Ratchet and Clank Ratchet en Clank
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kevin Munroe ; Jericca Cleland ; James Arnold Taylor ; Jurjen van Loon
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One Benelux, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 91 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere: James Arnold Taylor, David Kaye, Jim Ward. - Nederlandstalige stemacteurs onder andere: Jurjen van Loon, Ad Knippels, Frans van Deursen. - Engels of Nederlands gesproken, ondertiteld in Nederlands - Videoversie van de animatiefilm: Canada : Rainmaker, 2016
ISBN 8713045247218
PPN 405031726
Genre avonturenroman - humoristische roman
Taal Engels