Val der titanen
Boek

Val der titanen (2016)/ Ken Follett, vertaling [uit het Engels]: Joost van der Meer en William Oostendorp

De lotgevallen van vijf families in Wales, Engeland, Rusland, Verenigde Staten en Duitsland voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, de Russische Revolutie en de strijd om rechtsgelijkheid van vrouwen en arbeiders.

Aanwezigheid

Recensie

Deze omvangrijke roman is het eerste deel van de 'Century-trilogie'*. De trilogie beschrijft de historische ontwikkeling van de afgelopen honderd jaar. Deze roman speelt van 1911 tot 1924. Aan de hand van vier families vertelt de schrijver over de onderdrukking van arbeiders en de opstand van arbeiders tegen de heersende klasse, sociale verhoudingen die onder druk komen te staan, de Eerste Wereldoorlog en vooral wat die betekende voor de gewone soldaten, en ten slotte het vrouwenkiesrecht. Het verhaal speelt afwisselend in Engeland, Duitsland, Rusland en Amerika. Onderling hebben de families op verschillende manieren met elkaar te maken, door arbeidsverhoudingen, familiebanden of huwelijken. De Britse schrijver (1949) is erin geslaagd een bijzonder boeiend verhaal te maken met oog voor details, zoals het werk in de mijnen in Wales en het harde leven van boeren voor en tijdens de Russische revolutie. Voorin is een lijst personages per land opgenomen. Een geweldige leeservaring!

Specificaties

Nederlands | 9789022576632 | 925 pagina's

Titel Val der titanen
Auteur Ken Follett
Secundaire auteur Joost van der Meer
Type materiaal Boek
Editie Dertiende druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2016
Overige gegevens 925 pagina's - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf, 2010 - Vertaling van: Fall of giants. - New York : Dutton, 2010. - (The century trilogy ; 1)
ISBN 9789022576632
PPN 398125511
Genre sociale roman - politieke roman
Thematrefwoord Maatschappelijke veranderingen ; Wereldoorlog I ; Russische Revolutie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Century-trilogie
Boek

Century-trilogie (2010-2014)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Ken Follett