Van A tot Zevenkamp
Boek

Van A tot Zevenkamp in woord en beeld ([2016])/ Bert Vreeswijk, met bijdragen van o.a. Charles van Commenée, Bart Bennema, Ronald Vetter en Wim Vandeven ; eindredactie Bert Vreeswijk, Hans Mosselman, Mark Ruwaard

Informatie in woord en beeld over het ontstaan van de atletiekmeerkamp voor vrouwen, de trainingstechnische aspecten en bekende Nederlandse topmeerkampsters.

Aanwezigheid

Recensie

Vier bekende Nederlandse atletiekmeerkamptrainers, en -meerkampbondscoaches, geven een overzicht van het ontstaan van de atletiekmeerkamp voor vrouwen. Ook wordt er met foto's en duidelijke uitleg informatie gegeven betreffende technische aspecten van de zeven onderdelen waaruit de meerkamp tegenwoordig bestaat: 100 meter hordeloop, hoogspringen, kogelstoten, 200 meter sprint, verspringen, speerwerpen, 800 meterloop. Enkele bekende Nederlandse topmeerkampsters als Karin Ruckstuhl, Anouk Vetter en de Engelse olympisch kampioene Denise Lewis vertellen hoe ze er toe kwamen en wat het betekend meerkampster te zijn en te blijven. De informatie betreffende de trainingstechnische uitvoering van de verschillende onderdelen is uitgebreid en voorzien van prachtig fotomateriaal. Samen met de foutenanalyses en zijdelingse informatie is een uitstekend handboek voor trainers is ontstaan. Achterin tabellen met kampioenen op de zevenkamp, Nederlandse en wereldrecords, de wereldranglijst (per oktober 2015). Juist nu in 2016 weer Olympische Spelen plaatsvinden, zal door de aanwezige Nederlandse deelnemers de aandacht voor deze tak van sport sterker zijn dan ooit. Voor iedere atletiekliefhebber prima informatie, maar vooral bedoeld voor begeleiders en trainers in de atletiek. Met literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789082400113 | 171 pagina's

Titel Van A tot Zevenkamp : in woord en beeld
Auteur Bert Vreeswijk
Instelling /Stichting Atletiek Meerkampbevordering ; /Studio Kern, Kedichem
Secundaire auteur Charles van Commenée
Type materiaal Boek
Uitgave [Gorinchem] : Stichting Atletiek Meerkampbevordering, [2016]
Overige gegevens 171 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Studio Kern - Met literatuuropgave
ISBN 9789082400113
PPN 402418522
Rubriekscode 617.39
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zevenkamp; Geschiedenis
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Atletiek