Van Dale Groot beeldwoordenboek
Boek

Van Dale Groot beeldwoordenboek Nederlands/English/Francais/Deutsch/Español (2016)/ door Jean-Claude Corbeil, Ariane Archambault, vertaalwerk Femke van Doorn (apostrophe [']), Mariska Albers (Confuse a Cat), Hans de Groot (aanvulling derde editie)

Vijftalig beeldwoordenboek; met register in elk van de vijf talen.

Aanwezigheid

Recensie

Vijftalig beeldwoordenboek. In een thematische indeling in achttien onderwerpen zijn er 8.000 afbeeldingen in kleur en meer dan 22.500 woorden en begrippen in vijf talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Met ook vijf indices in die talen. Met lidwoordaanduiding bij Nederlandse woorden en woordgeslacht bij Duitse en Franse woorden. Er is een handig snelzoeksysteem met kleuraanduidingen. Behalve als vertaalwoordenboek is het handig voor het achterhalen van het precieze Nederlandse woord voor een specifiek voorwerp of onderdeel (keukengerei, technische onderdelen, architectonische details van een middeleeuws kasteel). Goede Nederlandse versie van een oorspronkelijk Frans-Canadees werk. In tegenstelling tot het 'Beeldwoordenboek' is dit 'Groot beeldwoordenboek' alleen op volwassenen gericht; inleidinkjes en toelichtingen ontbreken. Jammer dat de druk wel erg klein is. Bijzonder handig naslagwerk en ook een alleraardigst bladerboek.

Specificaties

Meerdere talen | 9789460773068 | 692 pagina's

Titel Van Dale Groot beeldwoordenboek : Nederlands/English/Francais/Deutsch/Español
Uniforme titel Groot beeldwoordenboek
Auteur Jean-Claude Corbeil
Secundaire auteur Ariane Archambault ; Femke van Doorn
Type materiaal Boek
Editie Derde editie, vierde oplage;
Uitgave Utrecht : Van Dale Uitgevers, 2016
Overige gegevens 692 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans - Met register - Vertaling van: The visual dictionary. - Montréal : QA International, (c)2013 - Oorspronkelijke titel: Van Dale groot beeld woord & boek. - Utrecht : Van Dale Lexicografie, 2007
ISBN 9789460773068
PPN 401536106
Rubriekscode 831
Taal Meerdere talen
Onderwerp algemeen Engelse taal; Woordenboeken ; Franse taal; Woordenboeken ; Duitse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Woordenboeken