Miss yellow hair, hello!
Boek

Miss yellow hair, hello! avonturen van een ontembare wereldreizigster (juli 2016)/ Iris Hannema

Belevenissen van een reisjournaliste in landen overal ter wereld, gelardeerd met praktische tips voor lezers die zelf ook op pad willen in de betreffende gebieden.

Recensie

Diverse persoonlijke ervaringen van de schrijfster als reisjournaliste in landen over de hele wereld. In korte verhalen wordt ingegaan op een onderdeel van haar verblijf in een bepaald land zoals bijvoorbeeld het Carnavalsfeest in Brazilië en het reizen per trein van Moskou naar Peking. Bij ieder verhaal geeft zij tips over voor dat land belangrijke dingen voor de reiziger (zoals reizen tijdens de Ramadan, reizen door de jungle, hoe om te gaan met verblijfplaatsen). Een grote rol spelen ook de mensen die zij op haar reizen ontmoet en die haar het land of de plaats vanuit hun eigen leven laten ervaren. Het boek is voorzien van een inhoudsopgave en achterin een twintigtal zwartwitfoto's. De schrijfster (1985) publiceert over haar belevenissen ook in diverse tijdschriften. De verhalen zijn vlot, met veel humor en de nodige zelfspot geschreven. Fijn boek om te lezen voor een ieder die reizen als een groot avontuur ziet met alle ups en downs.

Specificaties

Nederlands | 9789041712080 | 215 pagina's

Titel Miss yellow hair, hello! : avonturen van een ontembare wereldreizigster
Auteur Iris Hannema
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, juli 2016
Overige gegevens 215 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 19 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam - ISSN van de serie: ISSN 1574-4817 - Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : Uitgeverij De Arbeiderspers, 2014
ISBN 9789041712080
PPN 405900805
Rubriekscode 961
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Reisbeschrijvingen

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1198
Uitgeleend