De geheime sleutel naar het heelal
Boek

De geheime sleutel naar het heelal ([2016])/ Lucy & Stephan Hawking, met illustraties van: Danielle Futselaar

De buurman van George (10) kan met behulp van zijn superintelligente computer door de ruimte reizen. Buurmeisje Annie en George maken ook een ruimtereis, waarbij ze veel over het heelal leren. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Eerste deel van een trilogie die is geschreven door Lucy Hawking in samenwerking met haar vader, de wereldberoemde professor in wiskunde en theoretische natuurkunde. Centraal staat de ongeveer 10-jarige George die wordt opgevoed door ouders die wars zijn van elke vorm van technologie. Zijn nieuwe buurmeisje Annie blijkt echter de dochter te zijn van een ruimteonderzoeker, die met behulp van een superintelligente computer door de ruimte kan reizen. Ook Annie en George maken een ruimtereis en redden Annies vader zelfs uit een zwart gat. Het verhaal is spannend en werkt naar een climax toe. Regelmatig zijn er omkaderde teksten opgenomen die informatie bieden over het zonnestelsel. Naast grappige illustraties in zwart-wit zijn er twee kaders met (soms gemanipuleerde) kleurenfoto's van sterren, planeten, kometen en andere ruimteverschijnselen. Herdruk met nieuw omslag en nieuwe illustraties. Het boek vormt door de mengeling van fictie en feiten een fascinerende kennismaking met de sterrenkunde, mede door de eenvoudige opzet en de heldere uitleg in de omkaderde teksten. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020622317 | 220 pagina's

Titel De geheime sleutel naar het heelal
Auteur Lucy Hawking
Secundaire auteur S.W. Hawking ; Daniëlle Futselaar ; Aimée Warmerdam
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Alkmaar : Kluitman, [2016]
Overige gegevens 220 pagina's, 32 ongenummerde pagina's foto's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Colofon vermeldt als vertaalster: Aimée Warmerdam - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Pimento, (c)2008 - Vertaling van: George's secret key to the universe. - Londen : Random House Children's Books, (c)2007
ISBN 9789020622317
PPN 401483142
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Heelal ; Planeten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

George
Boek

George (2016-...)

vol. 1
Uitgeleend
Lucy Hawking