De knal in het heelal
Boek

De knal in het heelal ([2016])/ Lucy Hawking & Stephen Hawking, met illustraties van: Danielle Futselaar

De vader van Annie doet onderzoek naar het ontstaan van het heelal. Een groep duistere wetenschappers probeert zijn onderzoek te saboteren. Met veel informatie over het heelal. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Erik, de vader van Annie, werkt mee aan een experiment in Zwitserland om te ontdekken hoe het heelal is ontstaan. Hij heeft een superintelligente computer, Kosmos, waarmee je naar de ruimte kunt reizen, maar dat is geheim. Als de Orde van Wetenschappers ontdekt dat Erik samen met George, de buurjongen, naar de ruimte is geweest, terwijl dit streng verboden is voor kinderen, moet hij op het matje komen. En dan probeert ook nog een groepje duistere wetenschappers het experiment te saboteren en bemoeit dr. Kuiper zich met de zaak. Annie en George hebben geen vertrouwen in hem. Derde en laatste deel uit de serie heelal-avonturen van George en Annie, geschreven door de dochter van de bekende natuurkundige Stephen Hawking. Spannend, vlot leesbaar verhaal, waarbij voorkennis van de andere delen niet nodig is. Goed uitgewerkte verhaallijnen. Korte hoofdstukken; ruime bladspiegel. Met sfeervolle zwart-witillustraties. Met tussen de hoofdstukken in artikelen over het heelal van belangrijke wetenschappers, maar ook informatie over specifieke onderwerpen, zoals het zonnestelsel en de maan. Daarnaast bevat het boek twee kaders met mooie kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020622331 | 218 pagina's

Titel De knal in het heelal
Auteur Lucy Hawking
Secundaire auteur S.W. Hawking ; Daniëlle Futselaar ; Aimée Warmerdam
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Alkmaar : Kluitman, [2016]
Overige gegevens 218 pagina's, 32 ongenummerde pagina's foto's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Colofon vermeldt als vertaalster: Aimée Warmerdam - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Pimento, (c)2011 - Vertaling van: George and the big bang. - London : Doubleday Children's Books, 2011
ISBN 9789020622331
PPN 40539277X
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Heelal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

George
Boek

George (2016-...)

vol. 3
Uitgeleend
Lucy Hawking