Op zoek naar Rudolf
Boek

Op zoek naar Rudolf ([2015])/ Marianne Schoevers, met illustraties van Esther Beekman ; eindredactie: Muriël Kleisterlee

Rendiertje Rudolf wordt vaak geplaagd. Op een dag vlucht hij naar de Noordpool. Want daar woont de Kerstman samen met zijn beroemde naamgenoot, Rudolf met de rode neus. Het wordt een gevaarlijke reis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Het kleine rendiertje Rudolf wordt vaak geplaagd. Hij is verlegen en huilt wanneer hij nageroepen wordt door de andere rendieren. Hij besluit naar de Noordpool te gaan om de Kerstman met zijn wereldberoemde Rudolf op te zoeken. Onderweg ontmoet hij eland Erik onderweg en redt hij rendiermeisje Elvira van vier gemene wolven. Elvira brengt hem bij de Kerstman. De verlegen Rudolf is zelfverzekerd en stoer geworden. Als je echt iets wilt, dan kun je het ook, zelfs vliegen voor de arreslee van de Kerstman. Een heerlijk (voor)leesboek met een sprookjesachtige sfeer, waarin dieren praten en karakters van mensen hebben. Het verhaal bevat een mooie boodschap: je kunt veel meer dan je denkt, ook al is het eng of vreemd. Wanneer je iets doet wat je nog nooit gedaan hebt, en het lukt, groeit je zelfvertrouwen! De illustraties in fijne lijnen geven de sprookjesachtige, vriendelijke sfeer van het verhaal bijzonder treffend weer. Het verhaal leest prettig, de woordkeus is passend bij de leeftijd van de kinderen. Fijn sfeervol verhaal om voor te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082330915 | 38 pagina's

Titel Op zoek naar Rudolf
Auteur Marianne Schoevers
Secundaire auteur Esther Beekman ; Muriël Kleisterlee
Type materiaal Boek
Uitgave [Mook] : [Marianne Schoevers], [2015]
Overige gegevens 38 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789082330915
PPN 405417551
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Zoektochten ; Pesten
Taal Nederlands