Punishment
Boek

Punishment (2016)/ Anne Holt, translated [from the Norwegian] by Kari Dickson

In Noorwegen heeft een seriemoordenaar het voorzien op jonge kinderen en levert de ontzielde lichaampjes van de kinderen bij de ouders af, samen met een bizar briefje; politieofficier Adam Stubo schakelt de hulp van Johanna Vik, gespecialiseerd in crimineel gedrag.

Aanwezigheid

Recensie

Als er kort na elkaar twee jonge kinderen worden ontvoerd staat Noorwegen op zijn kop. Ouders regelen speciale ophaaldiensten en begeleiding uit angst voor de kidnapper. Dan verdwijnt er een derde kind en wordt bijna tegelijkertijd het lijkje van nummer twee terug bezorgd aan de moeder. 'Dit is je verdiende loon', staat er op het briefje dat vastgespeld zit op de kleren van het kind. Politieofficier Adam Stubo roept de hulp in van jurist/psycholoog en voormalig FBI-profiler Johanna Vik, gespecialiseerd in crimineel gedrag want de seriemoordenaar lijkt niet te stoppen en de politie heeft geen idee in welke hoek ze moeten zoeken. Juweeltje van een thriller van Anna Holt (1958), een van Noorwegens bekendste misdaadauteurs, ze werkte onder andere als advocate bij de politie in Oslo en was enige jaren minister van Justitie. Spannend met onverwacht plot. Heerlijk. Eerste deel van een serie met Stubo en Vik in de hoofdrol. Eerder uitgebracht onder de titel 'What is mine'. Van dit soort thrillers kun je nooit genoeg hebben! Doen!

Specificaties

Engels | 9781848876132 | 377 pagina's

Titel Punishment
Auteur Anne Holt
Secundaire auteur Kari Dickson
Type materiaal Boek
Uitgave London : Corvus, 2016
Overige gegevens 377 pagina's - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Featuring detective Adam Stubo and Johanne Vik - Oorspronkelijke Engelse uitgave: London : Sphere, 2009 - Vertaling van: Det som mitt. - Oslo : Cappelen, 2001
ISBN 9781848876132
PPN 404402062
Genre thriller
Taal Engels