Truman
DVD

Truman ([2016])/ directed by Cesc Gay

Julián die weet dat hij niet lang meer te leven heeft krijgt onverwacht bezoek van zijn oude vriend Tomás. Ze praten over de dood, maar zoeken ook een tehuis voor Juliáns trouwe hond Truman.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Cesc Gay (Una pistola en cada mano; Krámpack) met twee bekende Spaanse acteurs: Ricardo Darín en Javier Cámara. Vijftiger Julián lijdt aan longkanker en heeft besloten met de behandeling te stoppen. Zijn beste vriend Tomás die in Montreal woont, komt onverwacht op bezoek, om afscheid te nemen maar ook om hem op andere gedachten te brengen. Ze gaan samen uit, bezoeken oude vrienden en Juliáns zoon die in Amsterdam studeert en proberen een tehuis te vinden voor Juliáns trouwe hond Truman. Alle Nederlandse recensenten zijn positief en geven 3-4 sterren. Barend de Voogd (Filmkrant mei 2016): 'Het is Gays grote kracht: met alledaagse, moderne verhalen iets wezenlijks vertellen over kwetsbare, sterfelijke mannen. Efficiënt, een beetje saai gefilmd, geen grote dramatische conflicten, geen dijenkletsers van grappen; Truman is in zijn heldere opzet zelfs nog meer geslaagd [dan Una pistola/red.] als tragikomische blik op het leven.' Winnaar van vier Goya Awards.

Specificaties

Spaans | 8717249483519

Titel Truman
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Cesc Gay ; Ricardo Darín ; Javier Cámara
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Homescreen, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Ricardo Darín, Javier Cámara, Dolores Fonzi , Eduard Fernández. - Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Spanje, 2015
ISBN 8717249483519
PPN 405926227
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Dood ; Vriendschap
Taal Spaans