Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Country roads
Boek

Country roads fietsend op zoek naar het echte Amerika (en onszelf) ([2016])/ Lotte Stegeman, Peter Smolders, foto's (tenzij anders vermeld) Lotte Stegeman en Peter Smolders ; redactie: Hanzeboek

Verslag van een fietstocht van zo'n 11.000 km van Florida naar Anchorage om te ontdekken of de cliché's over Amerikanen kloppen.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Spannend en Actief - Waargebeurde verhalen LANDEN EN VOLKEN ; AMERIKA NOORD AMERIKA STEG

Recensie

Lotte en Peter zijn geen echte fietsers maar ze besluiten om in een half jaar zo'n 11.000 km van Florida naar Anchorage in Alaska te fietsen om te ontdekken of de cliché's over Amerikanen kloppen. Hun vrienden in Utah voldoen daar totaal niet aan, maar hoe zit het met de rest? In het begin is het vooral wennen aan het samen fietsen, het ongelijke tempo. Ruzies en oplossingen volgen. Vooraf had Peter een routeschema gemaakt, maar improviseren onderweg gaat steeds beter. Moet ook wel, want met het weer, sneeuw en regen en vooral wind, was even niet gerekend. Ze slaan geen uitnodiging af om vooral alle verhalen te horen. Amerikanen vertellen graag: over hun wapens, hun geloof, hun angst voor crazy people. Luisteren doen ze zelden. Bij overnachtingen via Warmshowers doen ze de beste contacten op. Zij hebben ook wapens, maar zijn ook natuurliefhebber met een open geest. Amerikanen laten zich niet zo goed kwalificeren; de cliché's kloppen wel, maar Amerikanen zijn ook écht, aardig en bescheiden. Een boeiend boek, zowel voor (wereld)fietsers als voor geïnteresseerden in Amerika. Met zwart-witfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789089757517 | 283 pagina's

Titel Country roads : fietsend op zoek naar het echte Amerika (en onszelf)
Auteur Lotte Stegeman
Instelling /Hanzeboek Uitgevers, Meppel
Secundaire auteur Peter Smolders
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, [2016]
Overige gegevens 283 pagina's - illustraties, kaarten - 21 cm
ISBN 9789089757517
PPN 404172571
Rubriekscode Amerika 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietstochten; Noord-Amerika; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Amerika (Noord-Amerika)