Toon Hermans
Boek

Toon Hermans album van een zoon ([2016])/ Gaby Hermans, tekst: Thijs Delrue en Gaby Hermans ; eindredactie: Jan Haeverans

Aan de hand van foto's geeft de zoon van Toon Hermans een beeld van het leven van zijn vader, zowel thuis als in het theater.

Aanwezigheid

Recensie

Honderd jaar geleden werd Toon Hermans (1916-2000) geboren en aan dat feit is veel aandacht besteed. In dat kader verscheen ook dit album met foto's, gemaakt door zijn jongste zoon Gaby. Diens dochter Githay hielp mee de foto's te selecteren en schreef een voorwoord. Het album begint met jeugdfoto's van Toon Hermans en zijn onafscheidelijke vrouw Rietje én van de jonge Gaby en andere familieleden. Daarna volgen de foto's die Gaby van zijn vader (en moeder) maakte. De foto's in kleur en zwart-wit zijn min of meer thematisch geordend en worden telkens ingeluid door een korte tekst waarin vooral Gaby aan het woord is. Bijna iedere foto heeft een kort bijschrift (waarbij jaartallen veelal ontbreken). De foto's zijn van wisselende kwaliteit, maar geven een intiem beeld van de kunstenaar, zijn werk en zijn gezin. Als zoon mocht Gaby dicht bij de komiek, zanger, dichter en schilder komen en deed dat ook. Toon Hermans komt vaak zeer close in beeld, zowel op het podium als in huiselijke kring. Het vormt een mooie aanvulling op wat er al bekend is. Het geeft bovendien een inkijkje in zijn gezinsleven, waarbij ook mindere kanten (altijd aan het werk, soms depressief, hypochondrisch) niet worden geschuwd.

Specificaties

Nederlands | 9789492081742 | 223 pagina's

Titel Toon Hermans : album van een zoon
Auteur Gaby Hermans
Secundaire auteur Thijs Delrue ; Jan Haeverans
Type materiaal Boek
Uitgave [Lichtervelde] : Hannibal, [2016]
Overige gegevens 223 pagina's - foto's - 22 × 27 cm
ISBN 9789492081742
PPN 407739602
Rubriekscode 796.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hermans, Toon; Fotoboeken
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Hermans