Paddington in het circus
Boek

Paddington in het circus ([2016])/ Michael Bond, illustraties van R.W. Alley

Paddington probeert in het circus een trapeze-acrobaat te helpen, waardoor hij de grootste artiest van de avond wordt. Prentenboek met gedetailleerde, kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De beer Paddington gaat voor de eerste keer naar een circusvoorstelling in de stad. Hij is overweldigd door de lichten, kleuren en de magie van de circustent. Als hij een man in de nok in een trapeze ziet hangen, klimt hij snel als beren dat kunnen omhoog, om de man te redden en wordt zo, ongewild, de ster van de show! De knuffelbeer Paddington is een klassiek karakter uit de Engelse jeugdliteratuur en sinds de eerste verhalen over hem in 1958 verschenen, is hij de held in een groot aantal boeken en films, die in veel verschillende edities en talen uitgegeven werden. De ietwat klunzige beer vol goede bedoelingen zal ook deze generatie kleuters aanspreken. Het ruime, vierkante prentenboek is prachtig verzorgd en net als de uitgave in 2000 (titel 'Paddington naar het circus'*) weer geïllustreerd door R.W. Alley met kleurige, vrolijke illustraties vol details, die de simpele tekst aanvullen. Een heerlijk (nostalgisch) kijk- en voorleesboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402601718

Titel Paddington in het circus
Auteur Michael Bond
Secundaire auteur R.W. Alley ; Jeanet van den Heuvel
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Tiel : Aerial Media Company, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Colofon vermeldt: vertaling [uit het Engels]: Jeanet van den Heuvel - Vertaling van: Paddington at the circus. - London : HarperCollins Publishers Ltd, (c)2000. - Oorspronkelijke uitgave: (c)1973 - Oorspronkelijke titel met illustraties van Fred Banbery: Paddington in het circus. - Rotterdam : Lemniscaat, 1975. - (Paddingtonprentenboekjes ; 3)
ISBN 9789402601718
PPN 406685673
Thematrefwoord Circussen
Taal Nederlands