Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Beestachtig
Boek

Beestachtig (2016)/ Faye Kellerman, vertaling [uit het Engels] Irene Paridaans

De steenrijke Hobart Penny, die samenleefde met een door hem grootgebrachte tijger, wordt dood aangetroffen met hoofdwond en kogelgat; rechercheur Peter Decker en zijn team staan voor een grote uitdaging.

Aanwezigheid

Recensie

Een oude man die met een tijger in een appartement woont, wordt dood aangetroffen. Neergeslagen en neergeschoten. Inspecteur Peter Decker en zijn team proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk voor is. De man blijkt zeer rijk, excentriek en ondanks zijn leeftijd seksueel zeer actief geweest te zijn. Tegelijkertijd heeft Deckers stiefzoon Gabe grote liefdesproblemen: de moeder van zijn vriendin die van Iraanse afkomst en Joods is, eist dat alle contact tussen hen wordt verbroken. De Amerikaanse bestsellerauteur (1952) heeft er ook in deze thriller met Peter Decker in de hoofdrol geen moeite mee bijna 450 pagina's vol te schrijven, ondanks dat het gegeven daarvoor wat mager is. Ze beperkt zich niet tot de hoofdzaken, maar ook de huwelijksrelatie van Decker en zijn vrouw Rina en de huiselijke omstandigheden van zijn medewerkers komen ruim aan bod. De breed uitgesponnen liefdesperikelen tussen Gabe en Yasmina ontstijgen niet het niveau van een kasteelroman. Bepaald geen grootse thriller maar wel prettige (vakantie)lectuur. Deel in een reeks rond Peter Decker en Rina Lazarus.

Specificaties

Nederlands | 9789402717105 | 446 pagina's

Titel Beestachtig
Auteur Faye Kellerman
Secundaire auteur Irene Paridaans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, 2016
Overige gegevens 446 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Op omslag: een Decker & Lazarus thriller - Vertaling van: The beast. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2013
ISBN 9789402717105
PPN 405044070
Genre detectiveroman
Taal Nederlands