Nujeen
Boek

Nujeen (2016)/ Nujeen Mustafa & Christina Lamb, vertaling [uit het Engels] Karin de Haas

De Syrische Nujeen Mustafa (16, ik-figuur) ontvlucht haar land, hoewel ze spastisch is en in een rolstoel zit. Na een gevaarlijke tocht bereikt ze samen met haar zus uiteindelijk Duitsland. Met een katern kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De wereld maakte in 2015 kennis met de dappere Nujeen Mustafa (ik-figuur, 16) dankzij een reportage; de jonge Syrische vluchtelinge was toen net aangekomen in Europa. Ze leerde Engels door middel van soapseries en kon niet wachten om haar broer in Duitsland te ontmoeten. Ze had goede hoop voor haar toekomst in Europa. De pientere dame maakte samen met haar familie de oversteek naar Griekenland op een rubber bootje met gevaar voor eigen leven. Nujeen kan niet lopen, ze heeft spastische cerebrale parese, maar wordt in haar rolstoel geduwd door haar dierbare zus Nasrine. Op indringende wijze drukt Nujeen de lezer met de neus op de feiten en toont zij het ware beeld van de vluchtelingencrisis waar Europa mee te maken heeft. Haar autobiografische verhaal, opgeschreven door auteur en journalist Christina Lamb, toont een schokkend beeld van de vluchtelingencrisis. Een ontroerend, heftig en inspirerend verhaal waardoor je als lezer blijft doorlezen en met haar meeleeft. Het boek bevat een katern kleurenfoto's. Bedoeld voor een breed publiek, voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402718102 | 270 pagina's

Titel Nujeen
Auteur Nujeen Mustafa
Secundaire auteur Christina Lamb ; Karin de Haas
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : HarperCollins, 2016
Overige gegevens 270 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's, kaart - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Hoe ik uit Syrië vluchtte... in mijn rolstoel - Vertaling van: Nujeen. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2016
ISBN 9789402718102
PPN 405044275
Rubriekscode Syrië 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Syrische vluchtelingen; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen