Een stipje in de sneeuw
Boek

Een stipje in de sneeuw ([2016])/ Corrinne Averiss, Fiona Woodcock, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Miki de kleine ijsbeer ziet een rood stipje in de sneeuw. Al rennende wordt het stipje groter en blijkt het een klein meisje te zijn. Tijdens het spelen raken ze hun mama's kwijt. Prentenboek met illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Miki de kleine ijsbeer wil in de sneeuw spelen, maar zijn moeder wil vissen op het ijs. Hij gaat ervandoor, steeds hoger de sneeuwberg op. Tot hij een rood stipje in de sneeuw ziet. Al rennende wordt het stipje groter en blijkt het een klein meisje te zijn. Ze spelen in de sneeuw tot het meisje een van haar rode wantjes verliest. Het is in zee gevallen en Miki duikt het op, diep in zee. Hij leert het meisje over schotsen springen. Maar het is gaan sneeuwen en ze vinden de weg niet meer terug. Dan zien ze een rood stipje in de sneeuw: de mama van het meisje. Nu moet Miki zijn mama nog zien te vinden. Grote sfeervolle eenvoudige illustraties in gemengde techniek, o.a. met veel spateffecten, staan over een of twee pagina's of meerdere illustraties per pagina. De zachte tinten (blauw, wit, grijs, groen) geven de kou en de verlatenheid van het poollandschap goed weer. De illustraties vol beweging en vanuit wisselend perspectief vertellen het verhaal. De beknopte eenvoudige tekst in korte zinnen is aanvullend. Verzorgde uitgave. Sfeervol en warm prentenboek over vriendschap, moed en geborgenheid. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044828399

Titel Een stipje in de sneeuw
Auteur Corrinne Averiss
Secundaire auteur Fiona Woodcock
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 ×28 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Corrinne Averiss/illustraties: Fiona Woodcock - Vertaling van: A dot in the snow. - Oxford : Oxford University Press, (c)2016
ISBN 9789044828399
PPN 405476981
Thematrefwoord Vriendschap ; Verdwalen ; Pooldieren
Taal Nederlands