Sofia het prinsesje
Boek

Sofia het prinsesje groot verhalenboek ([2016])

De moeder van Sofia is getrouwd met de koning. Nu is Sofia een prinses. Van de koning krijgt ze een amulet waarmee ze met dieren kan praten. Prentvertelling met grote felgekleurde illustraties uit de animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het meisje Sofia woont met haar moeder Miranda in het koninkrijk Toverije. Ze werken in een schoenenwinkel en mogen nieuwe pantoffels brengen naar Koning Roland II. Sofia's moeder wordt verliefd op hem en trouwt met de koning. Ze gaan in het kasteel wonen. Sofia maakt kennis met de kinderen van de koning, prins James en prinses Amber. Sofia is nu ook een prinses, alleen weet ze nog niet hoe ze zich moet gedragen als een prinses. Zo weet ze niet hoe ze de wals moet dansen. Omdat Sofia zo aardig is, maakt ze snel nieuwe vrienden. Prinses Amber is daarom jaloers op Sofia en zorgt ervoor dat de dingen die Sofia wil doen, mislukken. Sofia krijgt een bijzondere amulet waarmee ze kan toveren. Uiteindelijk leert Sofia om de wals te dansen met haar nieuwe vader. Verhalenboek over Sofia het prinsesje, dat eigenlijk maar één verhaal bevat. De illustraties zijn kleurrijk en geheel in Disney-stijl. Het perspectief van de illustraties varieert, net als het formaat. De tekst is uitgebreid en bevat veel dialogen. De namen van de personen en dieren zijn wat ver gezocht. Verzorgde uitgave, maar inhoudelijk heeft het geheel weinig meer te bieden dan een plat verhaal. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044745603

Titel Sofia het prinsesje : groot verhalenboek
Instelling /Disney Enterprises ; /Walt Disney Company
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 60 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Presentatie boven titel: Disney. - Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises, Inc. - Op omslag: Disney Junior - Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Disney Enterprises, Inc., (c)2015
ISBN 9789044745603
PPN 404052940
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; Magie ; Stiefgezinnen
Taal Nederlands