LEGO® Star Wars ™
Boek

LEGO® Star Wars ™ kronieken van de force (augustus 2016)/ Adam Bray, David Fentiman en Cole Horton, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Richard Borgman

Overzicht van de Star Wars geschiedenis van Lego, met een verdeling tussen de lichte en duistere kant. Bepaal waar jij bij hoort! Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Vrij grote en stevige, rijk geïllustreerde uitgave over de legofiguren van Star Wars. Dit keer wordt een overzicht gegeven van de Star Wars geschiedenis, met daarbij een verdeling in de lichte en duistere kant. Op de eerste zes pagina's wordt in woord en beeld een tijdlijn weergegeven. Vervolgens kan de lezer via een stroomschema bepalen of hij bij de lichte of duistere kant hoort. Vervolgens worden in twee hoofdstukken de lichte en duistere kant behandeld. Op elke spread komt een thema aan bod, zoals de hoofdpersonen, lichtzwaarden, vaartuigen en vriendschappen. Er wordt veel gewerkt met kaders, waarin korte informatie wordt gegeven in een kleine letter. Het taalgebruik is niet altijd eenvoudig met woorden als clanmotieven, stormtrooperpantser en carboniet. Veelal zijn deze woorden opgenomen in de woordenlijst achterin. Op iedere pagina is veel te zien. De foto's zijn herkenbaar voor Lego-liefhebbers en bevatten erg veel details. Door de afwisselende opmaak maken de pagina's toch geen overvolle indruk. Bevat een register. In dezelfde opzet verschenen meerdere uitgaven, waaronder een overzicht (herdruk, 2015)*. Bij het handelsexemplaar hoort een Lego-poppetje**. Voor fans van Lego Star Wars vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030501589 | 95 pagina's

Titel LEGO® Star Wars ™ : kronieken van de force
Uniforme titel Star WarsTM Kronieken van de force
Auteur Adam Bray
Secundaire auteur David Fentiman ; Cole Horton ; Richard Borgman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Meis & Maas, augustus 2016
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm - 1 minifiguur
Annotatie Met index - Vertaling van: LEGO® Star WarsTM chronicles of the force. - London : Dorling Kindersley, 2016
ISBN 9789030501589
PPN 402296427
Rubriekscode 624.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lego Star Wars; Catalogi
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed