The Shannara Chronicles. Seizoen 1.
DVD

The Shannara Chronicles. Seizoen 1. ([2016])/ Alfred Gough

Elvenprinses Amberle, half-mens half-elf Wil en de dief Eretria gaan op pad om de wereld te redden van demonen die uit hun jarenlange gevangenschap vrijkomen. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse fantasyserie, gebaseerd op het boek 'De elfenstenen van Shannara''*, het tweede deel van een inmiddels dertigdelige serie van Terry Brooks. Ver in de toekomst is de menselijke beschaving verloren gegaan na een periode van oorlog. De wereld is verdeeld in vier landen, bewoond door elven, dwergen, trollen, gnomen en mensen. De elvenboom Ellcrys beschermt de wereld tegen de demonen, maar deze boom is nu stervende. Drie jonge hoofdpersonen gaan op pad om de wereld te redden: de dappere elvenprinses Amberle (Poppy Drayton), de dievegge Eretria (Ivana Baquero) en de half-mens half-elf Wil (Austin Butler), geholpen door druïde Allanon (Manu Bennett). Joyce Slaton (commonsensemedia.org) vindt dat de serie lijkt op Lord of the rings, Game of thrones en Xena: warrior princess, niet verrassend dus, maar wel verfrissend en met een knipoog naar de fantasyclichés: 'Shannara is great fun and good whole-family watching for teens who like a fantasy bent.' Zij geeft 4 sterren. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Engels | 4006448410216

Titel The Shannara Chronicles. Seizoen 1.
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Austin Butler ; Poppy Drayton ; Ivana Baquero ; Terry Brooks
Type materiaal DVD
Uitgave [Keulen] : Splendid Film, [2016]
Overige gegevens 3 dvd-video's (10 × .. min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Austin Butler, Poppy Drayton, Ivana Baquero, Manu Bennett. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de fantasy boekenserie van Terry Brooks - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten, 2016
ISBN 4006448410216
PPN 406342865
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels

Relaties/Serie

The Shannara Chronicles
Boek

The Shannara Chronicles (2016-...)

vol.
Uitgeleend