Warcraft: The beginning
DVD

Warcraft: The beginning ([2016])/ directed by Duncan Jones

Het koninkrijk Azeroth en haar bevolking worden bedreigd door de gevaarlijke Orks, die op zoek zijn naar een nieuw onderkomen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Fantasyfilm van Duncan Jones (Source code; Moon), gebaseerd op de serie videospellen 'Warcraft', die loopt vanaf 1994 en vooral als onlinespel zeer populair werd. Draenor, het land van de gevaarlijke en gewelddadige Orks is vernietigd, daarom maken ze een portaal naar het koninkrijk Azeroth, waar mensen wonen. Er breekt een grote oorlog uit, waarbij de mens Anduin Lothar (Travis Fimmel) en de Ork Duraton (Toby Kebbell) tegenover elkaar komen te staan. Berend Jan Bockting (Volkskrant 2-6-'16) noemt de film 'pompeus en clichérijk' en vindt dat Jones 'er geen moment in slaagt het universum tot leven te wekken'. Fabian Melchers (Telegraaf 2-6-'16) ziet het anders: 'prikkelende film (...) moordend tempo (...) het gaat niet om realisme of inleving, maar om het schijnbaar peilloze universum dat Jones met volle overtuiging neerzet (...) onverbiddelijk doorrazende achtbaanrit (...)'. In de bioscoop was de film een succes, Jones werkt aan twee vervolgen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083071639

Titel Warcraft: The beginning
Uniforme titel Warcraft
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Duncan Jones ; Travis Fimmel ; Ben Foster
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (123 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Travis Fimmel, Ben Foster, Toby Kebbell, Paula Patton. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016
ISBN 5053083071639
PPN 406394598
Genre science-fiction
Taal Engels