Whiskey Tango Foxtrot
DVD

Whiskey Tango Foxtrot ([2016])/ directed by Glenn Ficarra, John Requa

De oorlogscorrespondente Kim Barker wordt naar Pakistan en Afghanistan gestuurd om verslag te doen over de huidige stand van zaken. Ze moet zien om te gaan met veel soorten uitdagingen en met een hoop invloedrijke personen.

Recensie

Oorlogskomedie van Glenn Ficarra (Focus; Crazy, stupid, love), gebaseerd op de memoires van oorlogscorrespondente Kim Barker die in de jaren in 2004-2009 in Afghanistan en Pakistan werkte. In de hoofdrol Tina Fey (Sisters; 30 Rock) en verder onder meer Margot Robbie en Billy Bob Thornton. Kim Barker heet hier Kim Baker en is tv-journalist in plaats van krantenjournalist. Om te ontvluchten aan een saai bestaan en een niet zo goede relatie neemt ze een baan aan als oorlogscorrespondent. Ze wordt ondergebracht in Kabul in een huis vol westerse correspondenten (type 'studentenhuis') en staat voor veel uitdagingen. De Amerikaanse recensenten reageren wisselend op deze 'dramedy'. Justin Chang (variety.com) schrijft dat de aanpak van de film in theorie verfrissend is, maar dat het satirische doel gemist wordt in een flauwe publiekstrekker. Jordan Hoffman (theguardian.com) geeft zelfs 4 sterren. Hij vindt dit de beste speelfilm van Tina Fey, waarin haar innemende kwaliteit goed naar voren komt. De gebruikers van IMDb geven een score van 6,6.

Specificaties

Engels | 5053083074074

Titel Whiskey Tango Foxtrot
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Glenn Ficarra ; John Requa ; Tina Fey ; Margot Robbie ; Kim Barker
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (112 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Tina Fey, Margot Robbie, Martin Freeman. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek 'The Taliban shuffle: strange days in Afghanistan and Pakistan' van Kim Barker - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016
ISBN 5053083074074
PPN 406394822
Genre oorlogsroman - humoristische roman
Thematrefwoord Afghanistan ; Pakistan
Taal Engels