Maartensverhalen
Boek

Maartensverhalen achter de schermen van een bijzonder ziekenhuis ([2016])/ Ward Mariman, interviews Danny Verbaan ; fotografie Inge Hondebrink i.o.v. Sint Maartenskliniek, Danny Verbaan

Beschrijving in woord en beeld van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, een ziekenhuis gespecialiseerd in orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding.

Aanwezigheid

Recensie

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen is een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. Op deze terreinen is het instituut toonaangevend in Nederland. Het telt zo'n 1700 medewerkers. Per jaar worden er ongeveer 60.000 mensen behandeld. Met dit boek geeft de secretaris van de Raad van Bestuur, Ward Mariman, een kijkje achter de schermen van dit bijzondere ziekenhuis. De vele verschillende afdelingen worden belicht in woord en beeld. Nieuwe behandelingen en ontwikkelingen zoals het robotpak krijgen aandacht, alsook de bijzondere fysiotherapeutische hulpmiddelen met de Maartenshoeve, waar zes paarden voor therapeutische doeleinden worden gebruikt. Beschreven worden ook de geschiedenis van de kliniek vanaf de opening in 1936 en de oorsprong van de naam Sint Maarten. Elk hoofdstuk is rijk geïllustreerd met duidelijke kleurenfoto's. Een informatief lees- en kijkboek voor geïnteresseerden in deze kliniek met de bovengenoemde specialisaties. Gebonden uitgave in vierkant formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789463190794 | 187 pagina's

Titel Maartensverhalen : achter de schermen van een bijzonder ziekenhuis
Auteur Ward Mariman
Secundaire auteur Danny Verbaan ; Inge Hondebrink
Type materiaal Boek
Uitgave [Schiedam] : Scriptum, [2016]
Overige gegevens 187 pagina's - foto's - 19 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Danny Verbaan Bureau voor Tekstprodukties
ISBN 9789463190794
PPN 407620125
Rubriekscode 613.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sint Maartenskliniek (Nijmegen)
Trefwoord Nijmegen
Ziekenhuizen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ziekenhuizen