The jungle book
DVD

The jungle book ([2016])/ directed by Jon Favreau

Het mensenkind Mowgli is opgevoed door wolven. Hij sluit vriendschap met andere wilde dieren, maar tijger Shere Khan, die mensen haat, wil hem doden. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Regisseur Jon Favreau (Iron man; Chef) maakte in opdracht van Disney een remake van de animatieklassieker 'Jungle book' uit 1967. De enige menselijke acteur is de 12-jarige nieuwkomer Neel Sethi, alle dieren zijn geanimeerd met behulp van CGI en motion capture. Het verhaal is zowel gebaseerd op de boeken van Rudyard Kipling als op de oorspronkelijke film en bevat ook de bekende liedjes. De stemmen worden ingesproken door bekende acteurs, o.a. Bill Murray, Idris Elba en Scarlett Johansson. Het mensenkind Mowgli is als baby gevonden in het oerwoud door de zwarte panter Bagheera en opgevoed door de wolven. De tijger Shere Khan, die mensen haat, wil Mowgli doden, daarom besluit hij zijn vrienden te verlaten en bij de mensen te gaan wonen. Alle recensenten zijn positief. Pauline Kleijer (Volkskrant 13-4-'16) geeft 4 sterren: 'The Jungle Book is zowel compleet anders als prettig vertrouwd. (...) De achtervolgings- en vechtscènes zijn bepaald niet kinderachtig. De Nederlandse kijkwijzerclassificering van 12 jaar is, hoewel aan de voorzichtige kant, niet onterecht. (...) Terwijl Disney met de hit Zootropolis bewees dat een luchtige familiefilm wel degelijk serieuze onderwerpen kan aansnijden, laat The Jungle Book die kans onbenut. (...)' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418486617

Titel The jungle book
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jon Favreau ; Neel Sethi ; Bill Murray ; Ben Kingsley ; Rudyard Kipling
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Disney, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (1 uur, 42 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteur: Neel Sethi. Stemacteurs onder andere: Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba. - Engels, Frans of Grieks gesproken, ondertiteld in 5 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Rudyard Kipling - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Fairview Entertainment, (c)2016
ISBN 8717418486617
PPN 406573387
Genre dierenleven - avonturenroman
Thematrefwoord Wilde dieren ; Vriendschap ; Oerwouden ; India
Taal Engels