Kleine ijsbeer, waar ga je naar toe?
Boek

Kleine ijsbeer, waar ga je naar toe? (2016)/ Hans de Beer, verteld door Burny Bos

Lars, de kleine ijsbeer, wordt gevangen in een net. Na een reis op een vissersboot komt hij in de mensenwereld terecht. Daar ontmoet hij scheepskat Nemo en zijn vrienden. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 12/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters BEER

Recensie

De jonge ijsbeer Lars wordt, gevangen in een net, in het ruim van een vissersschip gegooid. Als hij bijkomt, is het schip al ver van de Noordpool verwijderd. Hij ontmoet de scheepskat Nemo, die hem van alles over het schip vertelt. In de haven aangekomen neemt Nemo hem mee aan land en regelt met een andere scheepskat Lars' terugreis. Zo komt de kleine ijsbeer veilig bij zijn ouders terug. Tweede prentenboek over het kleine ijsbeertje voorzien van mooie, sfeervolle illustraties. Tekst en tekeningen passen goed bij elkaar en vullen elkaar aan. Om en om een stukje tekst met tekening en een paginagrote aquarel. De illustraties bestaan uit met waterverf ingekleurde pentekeningen in pasteltinten. De eenvoudige chronologische opbouw en het (spreek)taalgebruik sluiten goed aan bij de beoogde leeftijdsgroep. Op een onopzettelijke manier wordt verwezen naar de vervuiling door de mens. Een aantrekkelijk voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055790982

Titel Kleine ijsbeer, waar ga je naar toe?
Auteur Hans de Beer
Secundaire auteur Burny Bos
Type materiaal Boek
Editie 8e, herziene druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, 2016
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Illustraties van Hans de Beer en tekst van Hans de Beer & Burny Bos - 1e druk: Den Haag : De Vier Windstreken, 1988
ISBN 9789055790982
PPN 40657880X
Thematrefwoord Reizen ; Milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een Vier Windstreken prentenboek
Boek

Een Vier Windstreken prentenboek (1984-1996)

vol.
Uitgeleend