Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Suzy en de kwallen
Boek

Suzy en de kwallen ([2016])/ Ali Benjamin, uit het Engels vertaald door Lidwien Biekmann ; illustraties Terry Fan & Eric Fan

Als Suzy's vroegere beste vriendin Franny in zee verdrinkt, gelooft ze niet dat het 'zomaar' gebeurd is. Ze roept de hulp van een kwallenexpert in, om te bewijzen dat er een ander verhaal achter Franny's dood zit. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De dood van haar vroegere beste vriendin door verdrinking in de vakantie tussen de eerste en tweede klas van de middelbare school is voor Suzy onbegrijpelijk. Dat sommige dingen 'gewoon' gebeuren, zoals haar moeder zegt, vindt ze onacceptabel. Als een wetenschapper in de dop ontwikkelt ze de hypothese dat haar vriendin moet zijn gestoken door de onzichtbare kleine Irukandji-kwal. De pogingen om de hypothese te bewijzen leiden niet tot wat ze gehoopt had, maar zijn wel onderdeel van haar verwerking van de plotselinge dood van haar vriendin. Het verhaal wordt in de ik-vorm door Suzy verteld. Hierin worden hedendaagse gebeurtenissen en herinneringen afgewisseld. Prachtig verteld en indringend verhaal over een meisje dat geen aansluiting vindt bij de meeste van haar klasgenoten, een geheel eigen manier van redeneren heeft, machteloos moet toezien hoe haar beste vriendin zich van haar verwijdert en precies de verkeerde tactiek kiest om haar vriendin voor zich terug te winnen. De inzichten die Suzy in haar zoektocht gaandeweg opdoet, stemmen tot nadenken. Knap opgebouwd en psychologisch goed uitgewerkt verhaal dat een bijzondere inkijk geeft in de omgang van een jong meisje met verlies en onmacht. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000350438 | 236 pagina's

Titel Suzy en de kwallen
Auteur Ali Benjamin
Secundaire auteur Lidwien Biekmann ; Terry Fan
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2016]
Overige gegevens 236 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The thing about jellyfish. - New York : Little, Brown and Company, (c)2015
ISBN 9789000350438
PPN 401623939
Thematrefwoord Rouwproces ; Kwallen ; Ongelukken
Taal Nederlands