Mevrouw Hik en het scheetwolkje
Boek

Mevrouw Hik en het scheetwolkje ([2016])/ Eva Dax & Sabine Dully, vertaling [uit het Duits]: Michiel Nijenhuis

Ken jij mevrouw Hik, het scheetwolkje, de boerenlater professor hatsjie en de gaapman? De 'Onthoudbare vijf' zitten in je lijf en doen precies wat ze willen en wanneer ze maar willen! Met korte informatie en paginagrote grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 'Onhoudbare Vijf' zijn er altijd: Professor Hatsjie, Gaap-man, Mevrouw Hik, Boerenlater en Scheetwolkje doen wat ze willen, wanneer ze maar willen. Er is één vraag waar ze zich druk om maken: Wie is nu echt het onhoudbaarste? Om de beurt laten ze zien dat ze echt niet tegen te houden zijn. Uiteindelijk vallen ze na de demonstratie van de Gaap-man in slaap en vergeten hun ruzie. De conclusie is dat niemand beter of onhoudbaarder is. Iedereen is anders. En dat is goed zo. Of toch niet? Het laatste woord is aan Meester Snurk. Op iedere spread staat een vrolijke prent met grappige details in felle kleuren en zwarte vlakken. Op de laatste spread staat nog een toelichting over de 'Vijf Onhoudbaren'. Het onderwerp van hikken, scheten en boeren zal de doelgroep zeker aanspreken. Leuk is ook dat ongemerkt uitgelegd wordt hoe het in het lijf werkt. De term 'onhoudbaar' kan voor de doelgroep wel lastig zijn. Het zal ze doen denken aan 'onthouden(d)' terwijl het juist gaat om niet tegen kunnen houden of niet te stoppen. Van de makers van 'Wat ben jij monsterlijk mooi!'* (2015). Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021723

Titel Mevrouw Hik en het scheetwolkje
Auteur Eva Dax
Secundaire auteur Sabine Dully ; Michiel Nijenhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Eva Dax en illustraties: Sabine Dully - Vertaling van: Fräulein Hicks und die kleine Pupswolke. - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger, (c)2016
ISBN 9789462021723
PPN 406385165
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lichaam
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Lichaam