Kingsglaive: Final fantasy XV
DVD

Kingsglaive: Final fantasy XV ([2016])/ directed by Takeshi Nozue

Het keizerrijk Niflheim voert oorlog tegen het magische koninkrijk Lucis. Nyx Ulric en de andere leden van Kingsglaive moeten het koninkrijk en het magische kristal van koning Regis beschermen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Animatiefilm van Takeshi Nozue, gebaseerd op de reeks rollenspellen 'Final fantasy' die loopt vanaf 1987. De gebeurtenissen in de film zijn een aanvulling op de gebeurtenissen in het langverwachte deel XV* van de reeks. Het verhaal speelt zich af in het magische koninkrijk Lucis dat in oorlog is met het machtige Niflheim. Hoofdpersoon Nyx Ulric is een van de leden van de elitegroep Kingsglaive, die de koning, de kroonprins en hun magische kristal moet beschermen. Een verhaal vol magie, monsters, gevechten en veel visueel spektakel. De personages zijn geanimeerd met behulp van 'motion capture', de stemmen worden ingesproken door onder meer Aaron Paul, Sean Bean en Lena Headey. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch. John DeFore (hollywoodreporter.com) noemt het een 2 uur durende promotiefilm, die er prachtig uitziet, maar niet boeit en geeft als geeft als 'bottom line': 'Wait for the videogame'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8712609606805

Titel Kingsglaive: Final fantasy XV
Uniforme titel Final fantasy XV
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Takeshi Nozue ; Aaron Paul ; Lena Heady ; Sean Bean
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Sony Pictures Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere: Aaron Paul, Lena Headey, Sean Bean. - Engels of Japans gesproken, verschillende talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de animatiefilm: Japan, 2016
ISBN 8712609606805
PPN 406381119
Genre science-fiction
Taal Engels