Het grote winterknutselboek
Boek

Het grote winterknutselboek ([2016])/ Sabine Lohf, idee, concept en foto's: Sabine Lohf ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Kittie Markus

Ruim honderd knutselideeën voor Sinterklaas, Kerstmis en de winter. Met stapsgewijze uitleg en paginagrote kleurenfoto's van de knutsels. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Grappige kerstbrieven, sokkabouters of een een sterrenregen. In dit kleurrijke knutselboek staan meer dan honderd leuke zelfmaakideeën voor Sinterklaas, Kerstmis en de winter. Een adventskalender, het huis van Sinterklaas, winterknuffeldieren, kerstbrieven en een kerstbal zijn maar een greep uit de ideeën om zelf te maken. De knutselvoorbeelden worden op een dubbele bladzijde stapsgewijs uitgewerkt. Soms gebeurt dit met fotootjes of tekeningen en soms heel uitgebreid. De korte teksten zijn niet altijd duidelijk. Daardoor moet via de grote kleurenfoto's van de knutsels duidelijk worden wat de bedoeling is. Speelse kleurrijke lay-out met een collage van kleurenfoto's en korte teksten op een achtergrond van verschillende heldere kleuren. Na de uitgebreide inhoudsopgave wordt er aandacht besteed aan het knutselmateriaal dat nodig is. Het is jammer dat er meestal geen materialenlijstje wordt gegeven per onderwerp. Daarnaast zijn er nog aparte tips en trucs opgenomen. Dit knutselboek staat boordevol leuke ideeën, maar de uitwerking had duidelijker gekund. Daardoor is het voor jonge kinderen niet mogelijk zonder hulp aan de slag te gaan. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 jaar t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051165500 | 160 pagina's

Titel Het grote winterknutselboek
Auteur Sabine Lohf
Secundaire auteur Kittie Markus
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2016]
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Das große Weihnachtsbastelbuch. - Hildesheim : Gerstenberg Verlag, (c)2015
ISBN 9789051165500
PPN 40538369X
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstversieringen; Handenarbeid
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstversieringen