23 minuten
Boek

23 minuten ([2016])/ Vivian Vande Velde

Wanneer Zoe (15) op een regenachtige dag een bank in loopt om te schuilen, is ze getuige van een overval die vreselijk uit de hand loopt. Het goede nieuws: Zoe kan de tijd 23 minuten terugdraaien. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

De 15-jarige Zoe kan de tijd 23 minuten terugdraaien. Er reist niets mee terug in de tijd, behalve haar herinneringen. Op een dag is ze getuige van een bankoverval. Er vallen twee doden en dit is voor Zoe aanleiding om haar vaardigheid te gebruiken. En ze doet dit ook, omdat ze een van de slachtoffers, een aardige man van 24 jaar, beter wil leren kennen. Zoe wil in de herkansing een goede afloop van de overval, maar het resultaat is dat er nog meer doden vallen. Ze probeert het nog eens en nog eens, maar redt ze het wel binnen de tien pogingen die ze maximaal heeft? Dit repeterende verhaal neemt steeds een onverwachte wending. De lezer komt daardoor meer te weten over Zoe's problematische jeugd, waarin ze werd mishandeld. Haar psychiatrisch dossier heeft ze vlak voor de overval gestolen en komt in iedere tijdlus terug. De gevoelens van Zoe en haar uitgebreide gedachten staan in korte zinnen beschreven. Daardoor leest het verhaal wat stroef en mist het vaart en spanning. Lezers die doorzetten worden uiteindelijk beloond met een spannend slot. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024571024 | 208 pagina's

Titel 23 minuten
Uniforme titel Drieëntwintig minuten
Auteur Vivian Vande Velde
Secundaire auteur Sabine Mutsaers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2016]
Overige gegevens 208 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling Sabine Mutsaers - Vertaling van: 23 minutes. - Pennsylvania : Boyds Mills Press, 2016
ISBN 9789024571024
PPN 405032919
Genre thriller
Thematrefwoord Paranormale verschijnselen ; Roofovervallen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands