NL Digitaal
Boek

NL Digitaal over big data, cybercrimes en virtual reality ([2016])/ Herbert Blankesteijn, beeldredactie Yolanda Huntelaar ; redactie: baukje Zijlstra ; eindredactie: Jan Vangansebeke

Hoe werken smartphones en sociale media en wat is de invloed ervan op de maatschappij? Overzicht van de ontwikkelingen in de digitale wereld met ook aandacht voor o.a. cyberpesten, veilig internetten en bloggen. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerde uitgave waar in vijftig korte hoofdstukken de ontwikkeling van de digitale wereld thematisch wordt beschreven, vanaf de ontdekking van de transistor in 1947, gebruik van de personal computer vanaf 1970 en de start van internet in 1993. Elk hoofdstuk opent met een (collageachtige) kleurenfoto of andere illustratie die nieuwsgierig maakt. De vrij omvangrijke teksten in alinea's belichten het deelonderwerp vanuit diverse kanten. De maatschappelijke veranderingen die door de informatietechnologie optreden, komen ruimschoots aan bod. Het boek maakt zowel volwassenen als jongeren bewust van een wereld in verandering. Het laat de oudere lezer kennis maken met weinig bekende aspecten van de ict en het toont jongeren de ontwikkelingen in vijftig jaar. Door de thematische ordening zijn hoofdstukken afzonderlijk te lezen en kan de lezer 'zappen'. Opmaak, tekst en de vele, ook paginagrote, illustraties maken het plezierig om te lezen voor een breed publiek. De vijf pagina's index en de overzichtelijke inhoudsopgave vergemakkelijken bladeren en opzoeken. Mooi overzicht van vijftig jaar informatietechnologie, o.a. goed te gebruiken bij media-educatie. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059567191 | 240 pagina's

Titel NL Digitaal : over big data, cybercrimes en virtual reality
Auteur Herbert Blankesteijn
Secundaire auteur Yolanda Huntelaar ; Baukje Zijlstra
Type materiaal Boek
Uitgave [Hilversum] : Fontaine Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 240 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789059567191
PPN 404327435
Rubriekscode 520.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Informatiemaatschappij
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Informatie-maatschappij