Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
George en de onbreekbare code
Boek

George en de onbreekbare code ([2017])/ Lucy & Stephen Hawking, met illustraties van: Daniëlle Futselaar ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Aimée Warmerdam ; Nederlandse vertaling non-fictie teksten [uit het Engels]: Gerard Kingma

George en Annie moeten het opnemen tegen een buitenaards wezen dat de wereld ontregelt door alles beschikbaar te maken voor iedereen. Ook Kosmos, de trouwe computer van George en Annie, is gehackt. Met veel informatie over het heelal. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als George een foto van Saturnus wil maken, ziet hij een ufo. Hij besteedt er niet veel aandacht aan maar als de geldautomaten wereldwijd op hol slaan, vliegmaatschappijen gratis tickets aanbieden en er een tekort aan voedsel dreigt, denken George en zijn buurmeisje Annie een verband te zien. Maar dan blijkt zelfs Kosmos, hun steun en toeverlaat-computer, te zijn gehackt en staan ze er alleen voor om de wereld te redden. Ook dit vierde ruimteavontuur* met George en Annie in de hoofdrol (in een reeks die bedoeld was als trilogie), geschreven door de dochter van de bekende natuurkundige Stephen Hawking, samen met haar vader, is spannend en leest door de korte hoofdstukken snel weg. Kenmerkend voor de serie zijn de artikelen over wetenschappelijke onderwerpen tussen de hoofdstukken door (o.a. de supercomputer, hacken, de maan) en de kaders met kleurenfoto's (dit keer over Saturnus en tweelingen in het heelal). Bijzondere serie voor ervaren lezers met interesse voor wetenschap en ruimte. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020621884 | 272 pagina's

Titel George en de onbreekbare code
Auteur Lucy Hawking
Secundaire auteur S.W. Hawking ; Daniëlle Futselaar ; Aimée Warmerdam
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2017]
Overige gegevens 272 pagina's, 24 ongenummerde pagina's platen - gekleurde en zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: George and the unbreakable code. - London : Random House Children's Books, (c)2014
ISBN 9789020621884
PPN 403979382
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Heelal ; Computers ; Hacken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

George
Boek

George (2016-...)

vol. 4
Uitgeleend
Lucy Hawking