Amfibieën en reptielen
Boek

Amfibieën en reptielen (2017)/ Ton Stumpel, Henk Strijbosch

Determinatiegids voor het herkennen van 143 in West- en centraal Europa voorkomende soorten salamanders, kikkers en padden, schildpadden, hagedissen en slangen.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde uitgebreide en geactualiseerde druk van deze KNNV-veldgids. Er worden nu 143 soorten besproken die in West- en Centraal Europa voorkomen. Na de leeswijzer en een inleiding over de diergroepen volgen een schematisch overzicht van de besproken families en negen determinatietabellen. De tabellen zijn erg overzichtelijk, voorzien van begeleidende schetsjes en verwijzingen naar de ondersteunende schetsen op de schutbladen. Ook de determinatiekenmerken van de larven en de eieren worden beschreven. Vervolgens de soortbeschrijvingen van de salamanders, kikkers en padden, schildpadden, hagedissen en slangen (met bijtgedrag), waarbij herkenning, levenswijze, verspreiding, habitat, trefkans en verwarring aan bod komen. Steeds met een leefgebiedkaartje, de Nederlandse en wetenschappelijke naamgeving plus de naam in vijf andere talen en één of twee kleurenfoto's. De gids is, behalve een unieke Nederlandse uitgave, een zeer gedetailleerd, eenvoudig geschreven en erg overzichtelijk opgezet naslagwerk. Geschikt voor zowel de ervaren herpetoloog als de leek. Met verklarende woordenlijst, literatuuropgave, adressen en register. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789050115247 | 344 pagina's

Titel Amfibieën en reptielen
Uniforme titel Veldgids amfibieën en reptielen
Auteur Ton Stumpel
Instelling /Stichting Uitgeverij Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging
Secundaire auteur Henk Strijbosch
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2017
Overige gegevens 344 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie ISSN van de serie: ISSN 0923-3814 - 1e druk: Utrecht : KNNV Uitgeverij, 2006. - (Veldgids ; nr. 20) - Met index, literatuuropgave
ISBN 9789050115247
PPN 380694670
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Amfibieën; West-Europa ; Reptielen; West-Europa
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Amfibieën

Relaties/Serie

Veldgids
Boek

Veldgids (1989-...)

vol.
Uitgeleend