De taart van Fiep de heks
Boek

De taart van Fiep de heks ([2016])/ Katja Richert, illustraties: Nina Dulleck ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Annemarie Dragt

Heks Fiep gaat met Kaat mee naar een feest. Dan valt Fiep in de taart. Ze maakt zelf een taart. Maar er is iets mis met de taart. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Fiep is het bijzondere vriendinnetje van Kaat. Ze is namelijk een groenharig heksje en vliegt op een paraplu. En ze kan ook toveren. Op het schoolfeest van Kaat valt ze per ongeluk in een mooie taart. Maar ze tovert gelijk een nieuwe kleurrijke taart en ook nog een prachtige popcornmachine. Als de meester raar gaat praten na het eten van een stukje heksentaart en het plotseling popcorn gaat regenen is het duidelijk dat Fiep iets fout heeft gedaan. Fiep moet de verkeerde betovering herstellen. Grappig, eenvoudig geschreven fantasieverhaaltje in vier getitelde hoofdstukjes op genummerde pagina's. De tekst in korte zinnen is gedrukt in duidelijke schreefloze letters. Beperkte interpunctie, geen hoofdletters en eenlettergrepige woorden met twee of drie medeklinkers aan begin of einde van een woord, AVI-M3. Elke zin begint op een nieuwe regel. Ruime interlinie. Veel humoristische dynamische kleurenillustraties ondersteunen het begrip van de tekst. Aantrekkelijk eerste leesboekje uit de serie 'Ik [hou van] lezen' voor beginnende lezertjes na enkele maanden leesonderwijs. Nu met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluiserboek.nl. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020678741 | 43 pagina's

Titel De taart van Fiep de heks
Auteur Katja Richert
Secundaire auteur Nina Dulleck ; Annemarie Dragt
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2016]
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Hexe Fanni und die Zaubertorte. - Bindlach : Loewe Verlag GmbH, (c)2016
ISBN 9789020678741
PPN 406781273
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Heksen ; Toveren ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik  lezen
Boek

Ik lezen (2016-...)

vol.
Uitgeleend