Een huis voor poes Pip
Boek

Een huis voor poes Pip ([2016])/ Katja Reider, illustraties: Franziska Harvey ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Annemarie Dragt

De buuf van Pien is ziek. Wie zorgt er voor haar poes? Pien wil wel, maar zij heeft hond Boef al. Kan poes Pip naar Keet? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Omdat poes Pip niet voor het raam zit, maken de meisjes Pien en Keet zich zorgen over de buurvrouw. De deur wordt opengebroken en de buuf wordt gevonden. Ze blijkt nooit meer naar huis te kunnen. Hoe moet dat nou met Pip? Stevig gebonden eerste leesboekje met fleurige schutbladen. Het verhaal is verdeeld in vijf hoofdstukken van vijf bladzijdes, met eenlettergrepige woorden in de tegenwoordige tijd met leestekens en zonder hoofdletters, AVI-M3. Door het zelfstandig optreden van de meisjes en het originele verhaal onderscheidt het boekje zich in positieve zin. Ook de bladspiegel is verrassend met steeds een paar korte zinnen voor en na speels geplaatste, aanvullende illustraties, die uitgeknipt en ingeplakt lijken te zijn. 'Ik [hou van] lezen' is de zoveelste leesserie, maar zal aantrekkelijk bevonden worden door de kinderen, tevens door het kleurrijke omslag waar een plaatje van Pien en Keet suggereert dat er nog meer delen vertaald gaan worden van de veelvuldige titels van deze oorspronkelijk Duitse serie. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020678741 | 36 pagina's

Titel Een huis voor poes Pip
Auteur Katja Reider
Secundaire auteur Franziska Harvey ; Annemarie Dragt
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2016]
Overige gegevens 36 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Paula rettet ein Kätzchen. - Bindlach : Loewe Verlag GmbH, (c)2013
ISBN 9789020678741
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik  lezen
Boek

Ik lezen (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Pien en Keet
Boek

Pien en Keet (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Katja Reider